Leirskoleopphold - Ringerike kommune Gå til innhold Gå til søk

Leirskoleopphold

Beskrivelse

De fleste grunnskoler har et leirskoleopphold som en del av undervisningen. Da reiser klassen sammen med læreren til et overnattingssted som driver leirskole. Undervisningen foregår for det meste utendørs og oppholdet varer i flere dager.

Leirskolen har egne lærere og et fast opplegg som tar utgangspunkt i naturforholdene på stedet, enten det er fjell-, kyst- eller skogsterreng. Du og klassen din lærer om naturen, løser praktiske oppgaver og får nye ferdigheter. På leirskolen kan du lære om bl.a. førstehjelp, naturvern, kart og kompass, geologi, flora, fauna, værtegn og fjellvett- eller sjøvettregler. Målet med leirskoleoppholdet er å styrke samholdet i klassen og gi gode opplevelser.

Målgruppe

Elever i grunnskolen.

Vilkår

Samarbeidspartnere

Lover

Fag- og timefordelingen for grunnskolen gir noen fleksible timer som kommunen kan velge innholdet i. De fleste kommuner har valgt å tilby leirskoleopphold i disse timene, men skolen har ikke plikt til å tilby dette.

Opplæringsloven § 2-3 (Innhold og vurdering i grunnskoleopplæringen)

Opplæringsloven § 2-15 (Rett til gratis offentlig grunnskoleopplæring)

Opplæringsloven § 10-3 (Personell ved leirskoler)

Forskrift til opplæringsloven kap. 8 (Ulykkesforsikring for elever)

Veiledning

Et leirskoleopphold bør være nøye planlagt slik at elevene er godt forberedt. Leirskolen sender gjerne ut liste med hva du må ha med deg av klær og utstyr.

Er du engstelig for å sove borte, blir lett kvalm på buss eller gruer deg for noe ved leirskoleoppholdet? Bruker du medisiner eller har behov for tilrettelegging? Snakk med læreren din, helsesøster eller sosiallærer ved skolen. Læreren og leirskolen kan være litt ekstra oppmerksomme på deg og hjelpe deg til å få en positiv opplevelse av oppholdet.

Søknadsskjema

Saksbehandling

Klage

Kontaktinformasjon

Annen informasjon

Rett til gratis grunnskoleopplæring (Rundskriv fra Kunnskapsdepartementet)

Alle elever i grunnskolen er dekket av kommunens ulykkesforsikring som også gjelder for leirskoleoppholdet og transporten til og fra.

Søkeord

Leirskole, fjellskole, kystleirskole, havleirskole, leirskoleopphold, leirskoleopplæring, skoletur, grunnskole, grunnskoleopplæring

Innhold sist oppdatert

Kontakt oss

Ringerike kommune

Besøksadresse
Servicetorget 
Osloveien 1, 3511 Hønefoss 

Servicetorget er åpent
mandag-fredag kl. 09.00-15.00

Postadresse
Postboks 123 Sentrum

3502 Hønefoss

Telefon: 32 11 74 00
Telefaks: 32 12 50 30

Tjenestesteder A - Å

Facebook   Twitter   Linkedin


In English Englishsend siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk