Deler du brønn med naboen?

Brønner som gir drikkevann til mer enn en enkelt bolig eller fritidsbolig, skal registreres hos Mattilsynet innen 1. juli 2018. Dette gjelder for alle typer kilder, også brønner og tjern.

Hvorfor registrere?
Kommunen skal ta drikkevannshensyn når de lager kommunale planer og reguleringsplaner, og når vi gir tillatelser til for eksempel nye boligområder.

Det er ingen automatikk i at kommunen vet hvor hvert enkelt vannforsyningssystem befinner seg. For å sikre at kommunen har nødvendig informasjon, er alle som har et lite vannforsyningssystem pålagt gjennom drikkevannsforskriften å registrere vannforsyningssystemet hos Mattilsynet.

Kommunen får informasjonen om de registrerte vannforsyningssystemene fra Mattilsynet. På denne måten kan kommunen ta hensyn til ditt vannforsyningssystem i sitt arbeid.

Det er brønneiers ansvar å registrere
Mattilsynet har utviklet et enkelt mobiltilpasset skjema til formålet. I skjemaet registrerer du vannforsyningssystemets plassering ved å markere stedet i et kart, og det er kun noen få tilleggsspørsmål som skal besvares. Registreringen er gratis.

Les mer på Mattilsynets nettsider:

Produseres det mer enn 10 m3 drikkevann per døgn (tilsvarer normalt vann til færre enn 50 personer), skal det registreres via det ordinære registreringsskjemaet i Mattilsynets skjematjeneste.

Lenke til Drikkevannsforskriften

06.04.2018
13.04.2018

Selvbetjening