Deler du brønn med naboen? - Ringerike kommune Gå til innhold Gå til søk

Deler du brønn med naboen?

Brønner som gir drikkevann til mer enn en enkelt bolig eller fritidsbolig, skal registreres hos Mattilsynet innen 1. juli 2018. Dette gjelder for alle typer kilder, også brønner og tjern.

Hvorfor registrere?
Kommunen skal ta drikkevannshensyn når de lager kommunale planer og reguleringsplaner, og når vi gir tillatelser til for eksempel nye boligområder.

Det er ingen automatikk i at kommunen vet hvor hvert enkelt vannforsyningssystem befinner seg. For å sikre at kommunen har nødvendig informasjon, er alle som har et lite vannforsyningssystem pålagt gjennom drikkevannsforskriften å registrere vannforsyningssystemet hos Mattilsynet. 

Kommunen får informasjonen om de registrerte vannforsyningssystemene fra Mattilsynet. På denne måten kan kommunen ta hensyn til ditt vannforsyningssystem i sitt arbeid.

Det er brønneiers ansvar å registrere 
Mattilsynet har utviklet et enkelt mobiltilpasset skjema til formålet. I skjemaet registrerer du vannforsyningssystemets plassering ved å markere stedet i et kart, og det er kun noen få tilleggsspørsmål som skal besvares. Registreringen er gratis.

Les mer på Mattilsynets nettsider:

Produseres det mer enn 10 m3 drikkevann per døgn (tilsvarer normalt vann til færre enn 50 personer), skal det registreres via det ordinære registreringsskjemaet i Mattilsynets skjematjeneste. 

Lenke til Drikkevannsforskriften

Publisert
06.04.2018
Sist endret
13.04.2018

Selvbetjening

Kontakt oss

Ringerike kommune

Besøksadresse
Servicetorget 
Osloveien 1, 3511 Hønefoss 

Servicetorget er åpent
mandag-fredag kl. 09.00-15.00

Postadresse
Postboks 123 Sentrum

3502 Hønefoss

Telefon: 32 11 74 00
Telefaks: 32 12 50 30

Tjenestesteder A - Å

Facebook   Twitter   Linkedin


In English Englishsend siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk