Høring av forslag til reguleringsplan for Ringeriksbanen og E16

Med henvisning til plan- og bygningslovens § 12-10 legger Bane NOR og Statens Vegvesen ut forslag til reguleringsplan for Ringeriksbanen og E16 med konsekvensutredning til offentlig ettersyn.

Offentlige etater, organisasjoner, berørte grunneiere og naboer er tilskrevet direkte.

Planforslaget legger til rette for utbygging av 40 km nytt dobbeltspor mellom Jong i Bærum kommune og Hønefoss stasjon i Ringerike kommune, samt 16 km ny firefelts motorvei fra Høgkastet i Hole kommune til Ve i Ringerike kommune.

Planforslaget omfatter i tillegg også nødvendig omlegging av offentlige og private veger, gang-/ sykkelveg, midlertidige anleggsområder, samt områder for lagring av overskuddsmasser. Det planlegges også støytiltak og vilttiltak med faunapassasjer under nytt dobbeltspor og motorveg.

Planforslaget legges ut til offentlig ettersyn (høring) i tidsrommet 19. april til 24. juni 2018.

Forslaget til reguleringsplan med planbeskrivelse, plankart og planbestemmelser er tilgjengelig som papirutgave på:

• Servicetorget Ringerike rådhus, Hønefoss og Ringerike bibliotek

Elektroniske dokumenter ligger på Fellesprosjektets hjemmeside.

I tillegg vil reguleringsplanen ligge tilgjengelig i en elektronisk kartløsning på Fellesprosjektets hjemmeside, se nettadressen over.

Det vil bli avholdt folkemøter og åpne kontordager på følgende dager:

• Folkemøte i Ringerike kultursenter, Bysalen (gamle kinoen), Hønefoss,  onsdag 2. mai kl. 18.30
  • Åpen kontordag i Fossveien 9,  Hønefoss, torsdag 3. mai kl. 9-17
  • Åpen kontordag i Fossveien 9,  Hønefoss, tirsdag 8. mai kl. 15-21
19.04.2018
19.04.2018

Ringerike kommune

Servicetorget
Osloveien 1, 3511 Hønefoss

Servicetorget er åpent
mandag-fredag kl. 09.00-15.00

Postboks 123 Sentrum