Gå til innhold Gå til søk

Ut på tur - i Ringerikes natur.

Ti på topp! - gode turtips til fots og på sykkel.

Naturen på Ringerike er mangfoldig og spennende. Her kan du oppleve alt fra villmark og naturreservater til kulturlandskap og bynære turområder. Innenfor kommunegrensene finner du både fjell og vidder, rolige vann og ville fosser, dype skoger og åpne landskap.

Jakt- og fiskemulighetene er mange. Ringerike er en av landets største elgkommuner og Randselva er Norges beste storørret-elv. Krepsefisket er tradisjon på ettersommeren og gir en kulinarisk opplevelse av de mer sjeldne.

Ringeriksnaturen kan gi mektige inntrykk og inspirasjon til det skapende i oss mennesker. Men også trygghet og rekreasjon for oss som har behov for en rusletur på stille stier.

Avslappende badeliv kan nytes sommerstid og et godt tilrettelagt løypenett gir muligheter for å tilbakelegge mange mil på ski vinterstid.

Kartlegging av friluftsområder

I 2013 ble det kartlagt og verdisatt bynære friluftsområder rundt Hønefoss. For å kartlegge ble det gjennomført befaringer, spørreundersøkelse blant brukere og sendt brev til aktuelle organisasjoner. Informasjonen som er kommet inn i høringsperioden har blitt plassert i verdivurderingstabeller. Arbeidet har ført fram til en klassifisering av områdene basert på nåværende verdi som friluftsområde.

Den vedtatte hovedrapporten fra oktober 2014 kan du lese i sin helhet her.

Publisert
12.12.2007
Sist endret
09.04.2015

Kontakt oss

Ringerike kommune

Besøksadresse
Servicetorget 
Osloveien 1, 3511 Hønefoss 

Servicetorget er åpent
mandag-fredag kl. 09.00-15.00

Postadresse
Postboks 123 Sentrum

3502 Hønefoss

Telefon: 32 11 74 00
Telefaks: 32 12 50 30

Tjenestesteder A - Å

Facebook   Twitter   Linkedin


In English Englishsend siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk