Gå til innhold Gå til søk

Maxigruppa

Det er de eldste barna i barnehagen, 5-åringene, som er med i Maxigruppa - Alle i Maxigruppa skal føle mestring i det de holder på med, og læringsarenaene kan være både ute og inne.

 
Maxigruppa møtes en gang i uka.
Maxigruppa har i løpet av året noen faste turer og aktiviteter; bla teatertur til Ringerike Fokehøgskole, bading på Ringeriksbadet og besøk i langhuset på Hringariki.
I mai er det avslutningstur til NAF, hvor det kjøres med elektriske biler.

VI HAR 
... et metodehefte som beskriver hvilket tema Maxigruppa skal gjennom i løpet av året: Språklig bevissthet, førmattematikk, trafikkopplæring, forskning/eksperimentering, IKT, skoleforbredene aktiviteter, bevegelse og natur samt Hrinariki.

VI VIL
... at Maxigruppa skal være en tid å se frem til samt noe å strekke seg etter. Barna  forbereder seg til å begynne på skolen, men vi mener det er viktig at det siste året i barnehagen er et barnehageår og ikke skole. Det er Veien skole som regnes som nærskolen til barnehagen

VI SKAL
... gi Maxiene opplevelsen av og få andre utfordringer og oppgaver enn de andre barna. Utgangspunktet for Maxigruppa skal være: Leik, fellesskapsfølelse, glede, vennskap, felles opplevelser ute og inne, mestringsfølelse, sosial kompetanse og selvstendighet.
Selv om 5-åringene har mange likhetstrekk, er de også på ulike stadier i forhold
til modenhet -  dette er noe det blir tatt hensyn til.

 

 

 

Publisert
05.12.2007
Sist endret
17.02.2017

Kontakt oss

Styrer : Nina Iversen

Tlf. : 32 12 25 60 

Adresse : Ringveien 116, 3517 Hønefoss

Åpningstid : 07.30-17.00

Avdelingene
Dur og Moll
: 954 87 417

Tuss og Troll : 994 70 215

Ull og Tull : 994 69 577

 

 send siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk