Gå til innhold Gå til søk

Smittevern i barnehagene

Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn andre barn. Det er spesielt de nye barna i barnehagen som blir syke.

Familier med barn i barnehage opplever ofte at den ene sykdommen avløser den andre den første tiden. At barna utvikler immunitet mot senere sykdommer er vel og bra, men forkjølelse og oppkastsyke forekommer gjerne hyppig likevel. I tillegg forekommer det stadig utbrudd av blant annet hodelus, brennkopper og ulike utslettsykdommer i barnehager.

Det kan være vanskelig å vite når barnet er frisk nok til å gå i barnehagen etter sykdom. En grei hovedregel er at barnet bør være friskt nok til å kunne delta i normale aktiviteter i barnehagen, og det bør være feberfritt.

Spredning av smittsomme sykdommer i barnehagen forebygges best ved å ha gode rutiner for håndvask for barn og ansatte.

Folkehelseinstituttet har utarbeidet faglige råd om smittevern i barnehagene. Anbefalingene er først og fremst utarbeidet for helsepersonell som skal gi smittevernråd til barnehager, men de kan også være nyttige for barnehagepersonell og foreldre. Les anbefalingene her.

Publisert
13.01.2015
Sist endret
13.01.2015

Les mer

Kontakt oss


Servicetorget -
svarer på generelle barnehagespørsmål
Tlf. 32 11 74 00

E-post: servicetorget
@ringerike.kommune.no

Besøksadresse:
Osloveien 1, Hønefoss 

Kommunalsjef Barn og unge 
Marianne Mortensen  

Barnehagerådgiver
Lars Erik Braaten
Tlf.  970 45 934send siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk