Gå til innhold Gå til søk

Tilbud og aktiviteter for barn og foreldre

I barneavdelingen finnes både filmer, lydbøker, musikk, tegneserier, og bøker av mange slag. Her kan dere finne fortellingsbøker, spenningsbøker, fagbøker, dikt, romaner, lettlestbøker, bildebøker og høytlesingsbøker.

Gutter som leser

Barneavdelingen byr på mer enn 10 000 skjønnlitterære bøker, 3 000 fagbøker og 500 lydbøker. Av de 700 filmene i biblioteket er mer enn halvparten familie- og barnefilmer. Bøker på andre språk kan biblioteket låne inn fra andre bibliotek.

Vi som jobber her, kan hjelpe dere til å finne litteratur tilpasset ulike lesenivå og interessefelt, bøker som egner seg for høytlesning osv.

Betydningen av lesing og høytlesing kan ikke overvurderes. Leseglede er kanskje den viktigste gaven foreldre kan gi barna sine. Les 10 gode grunner til å lese for barnet.

 

Lånekort

Alle som har fylt seks år eller har begynt på skolen kan få eget lånekort. Lånekortet er gratis. Se her for reglene for lånekort.


Aktiviteter

På Ringerike bibliotek er vi opptatt av at det skal skje noe på biblioteket – spesielt i skolens ferier. I høstferien og vinterferien arrangerer vi konkurranser for barn, der man kan vinne premier.

Hver sommer gjennomfører vi lesekampanjen SommerLes for barn i alderen 5-13 år, og avslutter med isfest. 


BokrevenI oktober 2014 startet vi opp med lesestund med Bokreven på lørdager for barn i alderen 3-6 år. Dette fortsetter vi med på lørdager i februar og i oktober.

 

 

Historien her vi bor - lokalhistorisk nettsted for barn

Historien her vi bor er ei flott nettside som handler om stedsnavn i Ringerike, Hole og Jevnaker. Det som gjør dette historiske nettstedet spesielt, er at artiklene er skrevet for barn. Her finnes også mange bilder, kart, lyd- og filmklipp.

Publisert
01.09.2017
Sist endret
01.09.2017

Selvbetjening

Les mer

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk