Gå til innhold Gå til søk

Kreativitet, fantasi og skriveglede

Elever på 4. trinn ved Ullerål skole har skrevet bøker

Høsten 2012 hadde 4. trinn på Ullerål skole et prosjekt der elevene skulle lage bøker. De skulle både skrive historiene og illustrere dem. I desember og januar stilles bøkene ut i biblioteket og fem tilfeldig utvalgte historier presenteres under.

 

Krokodillen som ikke likte vann av Ida, 9 år

Krokodillen som ikke likte vannDet var en gang en krokodille som bodde i jungelen. Han var den eneste som ikke turte å bade. De andre lo av ham når han satt og stirret på en frosk.

Han var ensom. Ingen ville leke med han bare fordi han ikke likte vann. Han gikk hjem og lå i sengen og leste i en bok som het «Lære å svømme». Så ble det kveld. Han la seg i sengen. Han sovnet som en stein. Neste dag gikk han ned til stranda og tok med et teppe også. Når han var framme tok han teppet, la det ned og la seg oppå det. Han har lyst til å lære å svømme. Når de andre så han, begynte de andre å le og le seg i hjel.

Da gikk han inn i jungelen og la seg der, men han torde ikke å bade. Så gikk han hjem. Han var trøtt og la seg i sengen og sovnet.

Neste morgen lagde han en liten frokost. Så gikk han ut og gikk ned til vannet og så en annen krokodille som ikke badet. Han gikk bort til henne og sa: -Hei, bader ikke du? Hun sa at hun ikke likte vann. Da ble han glad. Han spurte om hun ville leke, hun sa ja og de lekte.

 

Fotball-laget av Håvard, 9 år

Fotball-lagetEn dag jeg og laget mitt skulle på cup. Vi var på trening. Vi øvde på sentring, så skulle vi ha treningskamp. Så skulle vi på cup. Vi skulle spille mot Jevnaker. Vi skal spille fire kamper. Nå skal vi spille. De begynner. Nummer 11 får ballen. Han løper mot målet vårt. Så tar jeg ballen. Jeg løper, jeg dribler mot spilleren. Jeg skyter. Keeper  redder. Jeg blir sint. Keeper skyter ut. Nummer 5 får ballen. Han skyter i mål. Vi blir sinte, det er 1 – 0. Marius sentrer til Andreas. Han løper, han skyter, det blir bom! Nummer 6 får ballen. Ahmed tar en sklitakling, han detter. Han begynner å gråte. Det blir rødt kort. Ahmed blir sint, han går til garderoben. Det blir frispark. Han skyter. Det blir mål. Det er 2 – 0. Vi begynner. Marius får ballen. Motspilleren tar ballen, han skyter, det blir stang. Jeg får ballen og blir takla. Jeg tryner i søla. Det er gult kort! Det er advarsel. Jeg tar frispark. Det blir måååål! Det er 2 – 1. De begynner. De sentrer, han løper. Det blir mål. Vi er sinte. Marius får ballen, men han mister den. Han blir takla, men det blir ikke frispark. Jeg løper. Jeg skyter. Det blir mål. Det er 2 – 2. Det er pause. Treneren snakker til oss. Vi begynner. Jeg er innbytter. Marius er også innbytter. Sander har ballen. Han blir spent, han brekker beinet. Han må bli hentet. Nummer 111 får rødt kort.

 

Den vennlige rotta av Helene, 9 år

Den vennlige rottaDet var en gutterotte som het Modig. Han var forelsket i en jente på skolen som het Veronika. En dag på skolen prøvde han å si hei, men det gikk ikke så bra. Han tissa i buksa. Det var flaut!

Da skolen var slutt gikk han hjem og la seg til å sove. Neste dag var han bestemt på at han skulle klare det uten å tisse på seg. Men det gjorde han. Denne gangen gikk det bedre enn forrige gang. De andre lo ikke.

Så spurte han om de skulle være venner. Hun svarte ja. Da ble han glad. De lekte sammen hver dag. Han var glad for å ha en venn. De satte seg på noen steiner. De så en kanin som satt alene. De gikk bort for å spørre hva det var. Kaninen svarte: - Jeg har ingen å leke med. – Du kan leke med oss. De ble bestevenner.

De gikk til lekeplassen og begynte å huske på huskene. De hadde det gøy. Det ble kvelden og det begynte å bli mørkt ute. Det var ikke så bra for kaninen. Den hadde ikke noe hjem, så han fikk sove hos Modig. Modig var snill.

Neste dag skulle de lage hus til kaninen. Det ble så fint at kaninen begynte å gråte. Han sa tusen takk. De lekte resten av dagen. De hadde det gøy resten av dagen.

Nå var ikke Modig nervøs lenger, så han spurte Veronika om de skulle være sammen. Hun sa JA!

 

Grøsserland av Julie, 9 år

Jeg sitter på toget med mine venner: Markus, Line, Maren, Alex og Mina!!! Vi skal dra med tog til Trøndelag på hotell. Vi gleder oss veldig til vi kommer fram. Jeg heter Rebekka og er 9 år. «Er vi snart framme?» sa Alex. «Jeg går og sjekker klokka» sa jeg. Jeg gikk til det rommet bak oss. Jeg sjekket klokka. Det var tre timer til vi var fremme.

Plutselig smalt det i toget. Jeg skvatt, toget stoppet. Jeg løp inn til de andre. «Hva skjedde nå?» sa jeg. «Jeg vet ikke» sa Mina. «Skynd dere å gå av toget» sa sjåføren. «Tror dere det er et hotell her?» sa Mina. «Ja» sa jeg. «Se der.» «Wow!!!» sa Markus og Alex i kor. «Se på det slottet».

Vi gikk opp en sti som førte oss til slottet. «Hei» sa en stemme fra ingen steder. «Her» sa det igjen. «Hei» sa Alex. Han hadde fått øye på en liten skapning. «Kom nærmere» sa den. Vennene mine og jeg gikk nærmere. Det var en liten alv, men den hadde ikke vinger. «Jeg heter Alva» sa den lille alven. «Kom inn, vær forsiktig, gå bak meg!» Døren åpnet seg, vi gikk inn. «Hvor er vi?» sa jeg. «Vi er i Grøsserland» sa Alva. Vi ble stående en liten stund for å se. Plutselig var det noen foran oss. «Hvor har du vært Alva?» sa det. «Jeg var ute en tur, konge». «Hvem er det?» «Det var noen jeg møtte!» «Dette er kongen, mine gjester. Kom vi går!» Vi kom opp en trapp «Kom» sa Alex, «vi pakker ut tingene våre».

Bank, bank! Det banket på døra. «Alva? Hvor er du? Kom frem!» «Rebekka?» hørte vi fra et annet sted. «Hopp» sa Alva. Vi så et hull i veggen. «Det er langt ned» sa Maren. «Hopp nå!» sa Alva, «hopp da!!!» Vi hoppet sammen med Alva og vi landet. «Det gjorde ikke vondt», sa Maren. Markus. Line, Rebekka, Maren og Alex, hvor har dere vært?» Sjåføren så sint ut. «Jeg tror at vi trenger enda mer hjelp til å fikse toget» sa sjåføren.. «Jeg kan hjelpe dere» sa Alva., «med litt magi». Swoosj, sa det, toget var godt som nytt. «Nå drar vi hjem» sa vi. «Alva? Vil du bo hos meg på hotellet?» sa jeg. «Ja», sa Alva. Vi gikk inn i toget. «Dette er den beste turen noensinne!» sa jeg.

 

Skogbrannen i Tyrkia av Morten, 8 år

Skogbrannen i TyrkiaHer i byen er alle blide og glade. I Tyrkia jobber nesten alle i den supervarme solen på over 40 grader varme. Og de tar en pause hver halvtime og bader og begynner å jobbe igjen. Alle har på seg shorts og til og med turister fra Norge har også bare shorts.

Sola skinte så varmt at noen gadd ikke å jobbe, og bada hele tiden. Det var saltvann og brennmanetene likte seg bare utover i vannet. Det var så varmt at alle synes det lukta brent og at det kom nærmere og nærmere. Det hadde blitt skogbrann fordi det hadde vært så varmt i det siste. Det var ikke brannbil i Tyrkia, så de ringte til Norge og det tok mange timer før brannbilen kom.

Etter noen dager kom brannbilen for de hadde så mye å gjøre. Det tok veldig lang tid før de fikk kontroll på brannen og lagde brannvei. De kunne ikke slukke den enda for de måtte hjelpe noen andre, men de lovet å komme tilbake og slukke brannen.

Skogbrannen er veldig varm og 25 folk døde i brannen. Etter en måned kom brannmennene og slukket brannen. Det er igjen svarte rester fra brannen og det regner veldig mye i Tyrkia nå. Det lukter vondt.

Nå er alle glade i Tyrkia igjen og fester med kjempegod mat. De lager fyrverkeri og de koser seg. De drikker brus og vin.

Publisert
23.11.2012
Sist endret
09.01.2015

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk