Gå til innhold Gå til søk

Bjørnstjerne Bjørnson og kristendommen

Få kan skilte med minst 8 års fordypning i temaet Bjørnstjerne Bjørnson. Det kan Edvard Hoem. Han kommer til Ringerike bibliotek førstkommende søndag kl 18.00 for å holde foredraget "Bjørnstjerne Bjørnson og kristendommen"

Hoems Bjørnsonbiografi i fire bindRingerike kirkeakademi har i samarbeid med Ringerike bibliotek invitert den allsidige forfatteren Edvard Hoem til Hønefoss for å holde foredrag. 

Hoem (f. 1949) debuterte i 1969 og har siden vært vært produktiv som romanforfattar, dramatikar, salmediktar og Shakespeare-gjendiktar. For Kjærleikens ferjereiser (1974), Prøvetid (1984), Ave Eva (1987) og Mors og fars historie (2005) ble han innstilt til Nordisk Råds litteraturpris. For Mors og fars historie mottok han Melsom-prisen og Petter Dass-prisen, og han ble også innstilt til Kritikerprisen for denne romanen. I 2007 gav han ut den kritikerroste Faderen. Peder Bjørnson forsvarer seg. Første bind i biografien om Bjørnstjerne Bjørnson, Villskapens år. Bjørnstjerne Bjørnson 1832–1875, kom ut i 2009. Det fjerde og siste bindet kom nå i år. 

Søndagens foredrag har fått tittelen Bjørnstjerne Bjørnson og kristendommen.  Bjørnson var sønn av en prest, og regnet seg som kristen til han var langt over førti år. Da kom han imidlertid i en stor religiøs krise, som førte til at han beveget seg bort fra barnetroen og Grundtvigs kristenlære. Hoem drøfter i foredraget Bjørnsons religiøse utvikling, og spør hva som ville ha skjedd dersom kirken hadde møtt Bjørnson på en mer konstruktiv måte.

Det blir enkel servering. Inngang kr 100,-. Velkommen!

Publisert
08.10.2013
Sist endret
28.11.2014

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk