Gå til innhold Gå til søk

Eventyr og is i biblioteket

Ringerike biblioteks leselystaksjon Sommerles ble avsluttet med iskremfest lørdag. Rundt 80 barn har vært med leselystkampanjen i år. Barn og voksne koste seg med eventyr og is.

 

Barn og voksne koser seg med is

Over 630 bøker har de ca. 80 barna som har vært med på leselystaksjonen lest i løpet av sommerferien. De har enten lest selv, hørt på lydbok, eller de har fått noen til å lese høyt for seg.

Det er tredje året Ringerike bibliotek arrangerer Sommerles, og populariteten tilsier at leselystkampanjen er kommet for å bli.  Til iskremfesten i år hadde vi dekorert den ene veggen i biblioteket med diplomene til barna. Det var mange stolte fjes da barna oppdaget sitt eget navn blant diplomene på veggen i biblioteket.

 ICA her i Sentrumskvartalet sponsent isen til festen. Tusen takk til dem!

I anledning Jørgen Moes 200års jubileum var forfatter Olav Norheim bedt om å underholde. Han har gitt ut boka «Asbjørnsen og Moe på eventyr» nå i år. Både barn og voksne satte pris på å få høre både kjente og kjære eventyr, og regler og eventyr som mange ikke hadde hørt før. Det ble putt stille da barna hadde fått i seg isen og Norheim satte i gang å fortelle det noe skumle eventyret om «Askeladden som kapp-åt med trollet». Tenk at dette eventyret er fra Ringerike. Barn som har vært med på iskremfest i Ringerike bibliotek vet også godt hvorfor reven har lang hale mens bjørnen er stubb-rompa.

På jakt etter diplomet

Barna leter etter diplomet med navnet sitt på.

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia viser stolt frem diplomet sitt

JuliaFrida og Gine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Frida og Gine stolte venninner og innehavere av Sommerles 2013 diplom

Ingeborg

 

Ingeborg har funnet en ny spennede bok hun vil låne med seg hjem

 

Publisert
27.08.2013
Sist endret
10.10.2013

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk