Gå til innhold Gå til søk

Utstilling av Glatved hotell anno 1875

Hønefoss skole har hatt temauke, hvor hovedtemaet for uka var «Norsia, der elvene møtes». 6. trinn valgte Glatved hotell som sitt tema. Resultatet ble en tidsriktig modell av hotellet slik det var i ca 1875. Modellen har vært utstilt i bibliotek.

Glatved hotell utstillingDet var tydelig at det lå mye og nøyaktig arbeid bak den flotte modellen av Glatved hotell som elever i 6. trinn ved Hønefoss skole hadde laget. Det var en stolt rektor og lærer som satte opp utstillingen i biblioteket.

 

 

Den imponerende modellen viste hvordan Glatved hotell så ut i ca. 1875. Hotellet var bygget i sveitserstil, og hadde mange flotte utskjæringer. Det hadde 60 rom, som alle var romantisk og elegant innredet. Hagen var på hele 10 mål med mange fine blomster, benker og bord. Alt dette har elevene fått fint frem.

Mange langveisfarende og kjente personer besøkte hotellet. Blant de besøkende var keisere, konger, eventyrfarere og komponister. Disse var også omtalt i utstillingen. Det flotteste bildet var kanskje det av «Madame Glatved». Hun het egentlig Maren Asledatter Semmen (1809-1885), og giftet seg med eieren av hotellet, Lars Malsten Glatved. Lars døde imidlertid tidlig, så fra 1848 var det Maren som overtok driften av hotellet.

Vi i Ringerike biblitotek er stolte av å ha fått vist fram denne flotte utstillingen laget av elever på 6. trinn ved Hønefoss skole.

Publisert
28.05.2013
Sist endret
28.11.2014

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk