Gå til innhold Gå til søk

Åpningen av Mangfoldfestivalen skjer i biblioteket

Mandag 24. oktober kl 19.00 er det tid for Mangfoldfestival på Ringerike. I en hel uke vil det foregå ulike arrangementer rundt om i kommunen. Selve åpningen skjer i Ringerike bibliotek

MangfoldfestivalUtgangspunktet for Mangfoldfestivalen er ønsket om å satse på integrering av etniske grupper i lokalsamfunnet og bygge bro mellom mennesker fra forskjellige kulturer. Ringerike er et møtepunkt mellom mennesker fra forskjellige deler av verden, og også forskjellige deler av Norge. Gjennom en festival kan alle få anledning til å presentere sin kultur og vise sine ressurser. 

Viddas datterBerit Hætta er født og oppvokst i Kautokeino i Finnmark og er en flott representant fra den samiske kulturen i Norge. Familien hennes drev med tradisjonell reindrift på Finnmarksvidda. Hun har bodd på Hønefoss siden 2001.

Berit Hætta vil holde et foredrag om samiske forfattere, og hvilken betydning de har hatt for henne og andre barn og voksne. En av disse er multikunstneren Nils-Aslak Valkeapää. Han var den første samen som ble tildelt Nordisk Råds litteraturpris i 1991.

Under festivalen vil vi også ha en fin fotoutstilling fra Jagriti Vihara (JV) i biblioteket. Jagriti Vihara er en indisk stiftelse som driver humanitært arbeid blant fattige stammefolk i India. Tove Lønne festivalansvarlig vil holde et kort foredrag om dette prosjektet.

RusslandiaVi er også så heldige å få låne en utstilling fra det flerspåklige bibliotek i Oslo som har temaet Russlandia under Mangfoldfestivalen.

Publisert
18.10.2011
Sist endret
01.02.2012

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk