Gå til innhold Gå til søk

Dette skjer på biblioteket i høst!

Vi er stolte av å kunne presentere et variert og spennende program for høsten. Forfattere som Gunnhild Corwin, Jan Ove Ekeberg og Brynjulf Jung Tjønn kommer på besøk. Det gjør også flere forlag. Humor blir tema på skumringstimen i november.

SeniorSurf-dagen torsdag 29. september kl 11.00-15.00Eldre dame ved pc

Her er det noe å lære både for nybegynnere og de litt mer øvede. Et tema som blir tatt opp spesielt er sosiale medier som Facebook, Twitter og YouTube. Digitale bibliotektjenester som Biblioteksøk (søke etter og bestille bøker) og Bokhylla.no (lese bøker i fulltekst) blir det også mulig å lære seg.Forlagene kommer

Bokgalla – torsdag 13. oktober kl 19.00

I år har vi valgt å la forlagene presenterer noen av høstens utgivelser. I samarbeid med Norli har vi fått tre av de største forlagene i Norge til å komme -Aschehoug, Gyldendal og Cappelen Damm. Dette blir litt av en kveld. Gratis inngang.

Åpning av Mangfoldfestivalen mandag 24. oktober kl 19.00

Mangfoldfestialen24. oktober er FN-dagen, og Øystein Nedrebø, som jobber i FN, skal holde appell.Kinamann

Adopsjon og identitet blir også et tema denne kvelden. Forfatter Brynjulf Jung Tjønn har skrevet boken Kinamann som ble gitt ut nå i høst. Boka handler om det å være adoptert, om sauer og gårdsdrift, om en gigantisk far, og den vakre norske naturen, om Seoul, og om en voksende lengsel etter å bli kjent med sitt opphav.

Under festivalen vil vi også ha en fin fotoutstilling fra Jagriti RusslandiaVihara (JV) i biblioteket. Jagriti Vihara er en indisk stiftelse som driver humanitært arbeid blant fattige stammefolk i India. Vi er også så heldige å få låne en utstilling fra det flerspåklige bibliotek i Oslo som har temaet Russlandia under Mangfoldfestivalen.

Forfatterkveld onsdag 9. november kl 19.00

Gunnhild Svenning Corwin og Jan Ove Ekeberg er forfatterne du vil møte denne kvelden.

Jan Ove EkebergJan Ove Ekeberg (56) har 30 års erfaring som journalist fra flere aviser NRK og TV2. Han er utdannet Master of Political Science i USA. Jan Ove Ekeberg debuterte som forfatter med biografien om Gro Harlem Brundtland i 1996. Etter debuten har det blitt flere biografier, blant andre biografien om Carl I. Hagen, Yngve Hågensen ogI sverdet tid polarkokken, Adolf Henrik Lindstrøm. I sverdets tid ble utgitt i år og er hans første roman. I høst kommer Kongedrapene, som er en frittstående oppfølger til I sverdets tid.

Tidsskriftet Kapital skrev om I sverdets tid: …En virkelig pageturner som man helst ikke frivillig legger fra seg.
Her er fakta blandet med fiction på en måte som minner veldig mye om den Jan Guillou har brukt i sine fortellinger om Arn. Vi gleder oss allerede til fortsettelsen.”Idas dans

Gunnhild CorwinGunnhild Svenning Corwin skrev i 2005 boken Idas dans, og boken gikk rett i på bestselgerlistene. Boka handler om Ida som 18 år gammel rammes av leukemi. Idas mor, Gunnhild, følger her datteren gjennom den 14 måneder lange sjukdomsperioden, fram til hun Etter dansendør. Boka handler om sjukdom og død, og om kjærligheten til livet. I høst kom hun ut med Etter dansen. Her forteller Gunnhild Svenning Corwin om livet etter Idas død. Det er blitt en ærlig og livsbejaende bok om å velge livet - om å leve med sorg og med minner - og om å leve det livet man har, ikke det livet man kunne hatt.

Skumringstime i biblioteket mandag 14. november

HumorRingerike bibliotek samarbeider i år med Foreningen Norden Ringerike og Ringerike folkehøgskole om årets arrangement. Arrangementet er en del av Nordisk bibliotekuke som arrangeres for 15. gang.  

Rundt om på skoler og biblioteker i Norden leses den samme teksten denne mandagskvelden og årets tema er humor i Norden. Humor er et utrolig verktøy. Humor er politisk engasjerende, personlig, grotesk, satirisk, latterliggjørende og oppbyggelig. Den tar form av læresetninger, regler som rimer, retoriske knep, vrøvlende slanguttrykk og rendyrket underholdning.

Mikael Niemi Årets forfatter er Mikael Niemi som i 1959 ble født i Tornedalen, grernseområdet mellom Finland, Sverige, Norge og Sameland. Niemis bøker har alltid en forbindelse til Tornedalen og han benytter ofte ord fra den lokale dialekten. Niemis siste voksenroman - Mannen som døde som en laks - fra 2007 understreker hvor allsidig han er. Humoren, det magiske og et underfundig kommentarspor er noen av de verktøy han bruker best.

Publisert
29.09.2011
Sist endret
01.02.2012

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk