Gå til innhold Gå til søk

Digital deltakelse tema for SeniorSurfdagen

SeniorSurfdagen 2014 går av stabelen i Ringerike bibliotek torsdag 11.september klokka 12-14 . Seniornett Hønefoss er for 10. gang arrangør sammen med biblioteket. IT-leder i Ringerike kommune, Torkjell Dahl er foredragsholder.

Årets tema er "Digital deltakelse 2017".  Dette er navnet som Regjeringen har gitt sitt prosjekt som skal få oss alle til å bli digitale borgere.  Dette er ikke noe lite løft!  Regjeringen skal i de neste 3-4 årene gjennomføre et stort digitaliseringsprosjekt. All kommunikasjon mellom det offentlige og innbyggerne skal, som hovedregel, skje elektronisk. Implisitt i dette ligger et stort utdanningsprosjekt. Vi får håpe at Regjeringen tar utdanningsdelen alvorlig, og at også seniorbefolkningen får nødvendig hjelp og støtte til å få datamaskinene sine til å fungere.

Torkjell Dahl, IT-leder i Ringerike kommune, er dagens foredragsholder.  Han vil blant annet fortelle om kommunens planer fremover vedrørende digital saksbehandling, og om kommunes selvbetjeningsportal https://portal.ringerike.no. Selvbetjeningsportalen får du tilgang til ved å logge deg på med for eksempel MinID eller bankIDen din. Portalen inneholder dine personlige opplysninger som adressen din, antall barn, eventuelle eiendommer og byggesøknader, beregnet eiendomsskatt og kart over hvor eiendommen ligger. Du finner også en selvbetjeningsmeny som viser de selvbetjeningsløsningene kommunen tilbyr.

Publisert
09.09.2014
Sist endret
05.05.2015

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk