Gå til innhold Gå til søk

Boktyven - fra bok til film

I samarbeid med Hønefoss kino arrangerer vi "Boktyven - fra bok til film" onsdag 7. mai. Dette er ett av mange tilbud for seniorer under Livsgledeuka. Det blir høytlesning i biblioteket med kaffe og kaker. Etterpå vises filmen i kinoen.

3.-10. mai ble Livsgledeuka for  2014 arrangert på Ringerike. Mange lokale aktører bidro til et spennende program med aktiviteter for enhver smak!

Onsdag 7. mai inviterte Ringerike bibliotek i samarbeid med Hønefoss kino til høytlesning i biblioteket med servering av kaffe og kaker. Marianne Tollefsen bakken leste fra Boktyven av den australske forfatteren Markus Zusak.

Zusak er bare 32 år, men har allerede rukket å sette sterke spor etter seg med sine fire romaner. Foreløpig er det bare Boktyven som er oversatt til norsk. Boktyven er en sterk historie om 2. verdenskrig. Foreldrene til Markus Zusak var tysk og østerriksk.To av hendelsene i boka er hentet direkte fra historier moren til Zusak har fortalt ham. Den ene er bombingen av München, da selv himmelen sto i brann. Den andre er om de forpinte jødene som ble tvunget til å marsjere gjennom gatene på vei til Dachau.

Hovedpersonen i boka er den 9 år gamle Liesel Meminger som blir plassert hos forsterforeldre i Molching en forstad til München. Boken handler om Liesels liv i Himmelgaten, frem til gaten blir bombet i august 1943. Det er et rikt liv, fylt av angst, forsakelse, nazistyre, krig og varme.


Publisert
01.05.2014
Sist endret
13.05.2016

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk