Gå til innhold Gå til søk

Mary Blikken Gravdal har utstilling i biblioteket

I hele oktober kan du se arbeider laget av hobbykunstneren Mary Blikken Gravdal i Ringerike bibliotek. Utstillingen har fått tittelen "Himmel over røttene".

Himmel over røtter utstilling av Mary Blikken Gravdal

Tittelen ”Himmel over røttene”  kan synes ambisiøs ved første øyekast.  Men dreier seg ikke om noe mer komplisert enn at ”alt henger sammen med alt”, og at røtter er ”alle tings opphav og forutsetning.” Og selvsagt,  til det helt konkrete- røtter og trær- det som gir liv, forgår, og gir opphav til nytt liv. - Og med  himmelhvelvingen over det hele, sier Mary Blikken Gravdal. 

Barn i rosa parkdress

 

 

Mary Blikken Gravdal er pensjonist etter flere år som sosialkonsulent/sosionom i det offentlige. Hun kaller seg selv hobbykunstner, og er medlem i Ringerikes Malerklubb og Holemalerne.  Gravdal har deltatt på flere kurs innen tegning og maling i regi av disse klubbene.  Hun har også gjennomført noe lengre kurs i moderne akvarell med fokus på pigmenters egenskaper,  med Sissel Enger Moe som kursleder.


SteinfigurNaturen har alltid  vært inspirasjonskilden for motivene til Gravdal. Hun har testet ut forskjellige malemedier og teknikker  m/hhv papir, lerret, stein, stoff, tre – brukt akrylfarger, akvarell/pigmenter, kull, blyant, tusj osv.  Male- og tegneaktivitetene hennes inkluderer også steinfigurer. Fokuset jeg jobber med da er hver enkelt steins "personlighet, sier Gravdal. Hun har solgt en god del steinfigurer både lokalt og andre steder i landet, og hun har fått tilbakemeldig på at hennes steinfigurer er unike i sitt slag.  

”Tett-på-natur-kunst” i form av å framheve ansiktslignende steinformasjoner ute i naturen ved hjelp av forsiktig bruk av vannfarger synes hun også er spennende. Eksempel på arbeider her her er 3 større steiner på Kilemoen Midtre. Der pågår det utstrakt uttak av sand og grus,  i et stadig større omfang og tempo. Steinene brukes som medium for økt fokus på dette,  som etter hvert kan redusere folks tilgang til bynære friluftsområder, sier Gravdal. 

I tillegg til kollektivutstillinger i regi av malerklubbene, har Gravdal hatt to separatutstillinger av malerier/akvareller  på Galleri Øya – Stormarkedet,  vår 2010 og 2012. Hun har også deltatt med små akvarellbilder og steinfigurer på Riddergårdens utstillinger på forsommeren, og på Ringeriksdagen i regi av klubben. Gravdal har  også deltatt i diverse kulturmønstringer hvor jeg har demonstrert teknikken med å male på naturstein. 

Mange av bildene hennes  har trær som utgangspunkt. Men også fugler, former fra røtter, trær og steinformasjoner, hus osv.  Trær med sine former og funksjoner er for meg favorittmotiver, og bringer assosiasjoner og deres symbollikheter til mennesker, menneskelige forhold  og livsbetingelser.  Det er vel også disse  som nok har hatt største plassen i skisseboka mi, som alltid har sin plass i  veska/ tursekken, avslutter Gravdal. 

Utstillingen blir stående ut okotober måned.

Mary Blikken Gravdal kan kontaktes angående kjøp eller bestilling av arbeider på mobil 90 78 99 95, eller e-post: tgravdah@online.no eller maryoddny@gmail.com. 

   

Publisert
09.10.2014
Sist endret
05.05.2015

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk