Gå til innhold Gå til søk

NRK filmer din drøm

Hvilke drømmer har du for Norge og fremtiden? Gjennom prosjektet «Drømmer for Norge» samarbeider NRK med folkebibliotek i hele landet om å samle inn folks drømmer. Tirsdag 11. mars kl. 14 til 18 filmer NRK her i biblioteket. Fortell din drøm du også!

Drømmer for Norge

Har du sett på statskanalen NRK i det siste? Da har du sikkert fått med deg reklamen for «Drømmer for Norge»-prosjektet. Her inviterer NRK hele folket til å dele sine personlige drømmer og framtidstanker.

Tirsdag 11. mars fra kl. 14.00-18.00 står Anette Skafjeld, fra NRK, klar med kameraet her i Ringerike bibliotek for å filme nettopp DIN DRØM.

Ideen bak prosjektet er å finne ut hva folk er opptatt av og drømmer om for fremtiden nøyaktig 200 år etter at Grunnloven ble skrevet på Eidsvoll. Drømmene skal tas vare på i et tusenårsperspektiv, slik at fremtidige generasjoner kan få et innblikk i hvordan vi lever i dag. 

NRK samarbeider med Nasjonalbiblioteket for å kunne bevare drømmene fra alle kanter av landet for framtida. En av oppgavene til Nasjonalbiblioteket er å lagre alt av offentlige utgivelser som produseres i Norge, som bøker, aviser, film, video, kringkasting, musikk, lydbøker og så videre. Nå også alle film-snutter som kommer inn om folks drømmer gjennom «Drømmer for Norge»-prosjektet.

Ved å samle tankene og drømmene til store og små, fattig og rik, fra nord til sør, får man et godt innblikk i hvordan samfunnet vi lever i ser ut og fungerer, som kan være til nytte og inspirasjon for generasjonene som kommer.

Drømmene fra folket vil publiseres på en egen Drømme­side på nettet. Flere av drømmene vil også sendes i TV og radio. Slik vil vi i Norge bli bedre kjent med hverandre, og ikke minst vil drømmene si mye om hvem vi er og hva vi står for i 2014. Det er mulig å legge inn drømmer på nrk.no/drommer ved hjelp av din egen nettbrett, pc eller telefon.

Ingen tanke eller idé er for liten eller for stor. Her kan alle delta!

Publisert
03.03.2014
Sist endret
05.01.2015

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk