Gå til innhold Gå til søk

Barn og unge i fokus på Nasjonal bibliotekdag

26. august 2015 vil Norge for første gang få sin egen Nasjonale bibliotekdag. Vi markerer dagen med flere tilbud til barn og unge. Bli med på Bokreven, presentasjon av nettstedet "Her vi bor" og bokprat.

Nasjonal bibliotekdagDet er Norsk Bibliotekforening som er initiativtaker til at Norge får sin egen bibliotekdag. Gjennom Nasjonal bibliotekdag vil foreningen la bibliotekene selv vise frem sitt mangfold. Dette gjelder alt fra små skolebibliotek til Nasjonalbiblioteket – fra heldigitale bibliotek til bokkassen i barnehagen. Dagen skal løfte frem alle typer bibliotek over hele landet.

Ringerike bibliotek vil sette fokus på barn og unge denne dagen. Vi vil, på en og samme dag, vise noen av de tilbudene vi har til denne målgruppen. Programmet blir som følger:

 

Kl. 11

Bokreven— Litteraturformidling for barn i alderen 3-6 årBokreven
Høytlesning med bilder fra boka vist på storskjerm.

Kl. 12

Presentasjon av ”Historien her vi bor” - det lokalhistoriske nettstedet for barn og unge www.hervibor.noHer kan du få svar på hvordan steder på Ringerike, i Hole og Jevnaker har fått navnet sitt. Hvorfor heter Tippen egentlig Tippen? Og hvem bodde på Blybergshaugen for 70-80 år siden?

Kl. 13

Bokprat for ungdom 13-15 år
Vi anbefaler bøker, og viser hvordan du kan bruke hjemmesiden vår  www.ringerikebibliotek.no til f.eks. å søke etter bøker du vil lese, eller hvordan du forlenger lånetiden.

Grupper bes ta kontakt på forhånd tlf. 32 11 75 00, bibliotek@ringerike.kommune.no.

Regjeringen har varslet at bibliotek blir valgkampsak i høst, og Norsk Bibliotekforening har derfor utarbeidet brosjyrer for politikere og velgere for å sette fokus på bibliotek. Vi oppfordrer derfor også politikere og kommunens administrasjon til å besøke oss denne dagen.

Ja til bibliotek!

Publisert
02.08.2015
Sist endret
18.01.2016

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk