Gå til innhold Gå til søk

Talentfulle unge skribenter i Ungbok-finale

Årets største happening for skriveglade ungdommer i Ringerike kommune fant sted mandag 16. mars på Ringerike bibliotek, og et imponert publikum fikk høre hva seks unge forfatterspirer har produsert.

Det ble et møte med ulike sjangre som poesi, noveller og saktekster, tekster på bokmål og nynorsk og kreative løsninger på hvordan man kan få brukt temaet «vendepunktet» i en tekst.                          

Deltakere

Ungbok-finalen 2015: Fra venstre: Karine Jonsrud Pedersen, Hilde Palerud, Audun Hammer Hovda, forfatter og juryformann Arne Svingen, konferansier Amal Mohamed, Tuva Haugseth, Rikke Enger Dihle og Viktoria Saxegaard.


For 18. år på rad arrangerte Ringerike bibliotek i samarbeid med ungdomsskolene i kommunen og Den kulturelle skolesekken skrivekonkurransen Ungbok for ungdomsskoletrinnet i Ringerike. Av 64 innsendte bidrag, valgte juryen bestående av de anerkjente og prisbelønnede barne- og ungdomsbokforfatterne Arne Svingen og Annette Münch ut seks finaletekster som ble fremført på bokkvelden. Temaet i år var «vendepunktet» noe ungdommene valgte å tolke på ulike måter.

«Det var imponerende å lese manuskriptene til deltakerne» sa juryformann Arne Svingen «og enda mer imponerende at de leste opp tekstene selv» foran de 75 publikummerne som hadde funnet veien til Ringerike bibliotek.

Konferansierene Bandet 

Konferansierene Amal og Camilla. Bandet .

Hov ungdomsskole hadde ansvaret for rammen rundt arrangementet. Konferansierene Amal og Camilla ledet kvelden på en flott måte og elever fra 10. trinn under ledelse av musikklærer Geir Forbord fremførte Alt du vil ha av Bjørn Eidsvåg og Hotel California av The Eagles.

Konferansierene intervjuet Arne Svingen som fortalte at han skrev den første boka si i 5. klasse. Allerede den gang skjønte han at det ikke var en spesielt god bok, og dette bidro til å motivere han til å skrive mer. På spørsmålet om hva det er som inspirerer han, svarte han litt overraskende «dårlige bøker.» Når man leser dårlige bøker, kan man nemlig se hvordan man kan gjør det bedre selv! Arne Svingen hadde to tips til hvordan man kan bli forfatter: man må lese mye og skrive mye. Han sammenlignet fantasien med en muskel som må trenes for å bli god.

Kvelden høydepunkt og siste post på programmet var kåringen ved juryformann Arne Svingen. De tre likeverdige vinnerne ble: Rikke Enger Dihle for «Vendepunkt? Sjokolade? Hæ?», Audun Hammer Hovda for «Vendepunktet» og Karine Jonsrud Pedersen for «Synd at hun er en». Heder og ære til Tuva Haugseth for «Den sprekeste jeg kjenner», Hilde Palerud for «Strekar» og Viktoria Saxegaard for «Klovnestreker».

Les finalebidrag og jurybegrunnelser her.

Takk til:
Hov ungdomsskole for godt arbeid i forbindelse med rammen rundt arrangementet, forfatterjuryen for utvelgelse og kåring av finalistene, Arne Svingen for et spennende forfattermøte, Den kulturelle skolesekken i Ringerike for økonomisk støtte, ungdomsskolene i kommunen for engasjement og deltakelse, og ikke minst til deltakerne som delte av sitt talent for skriving.

Publisert
19.03.2015
Sist endret
18.01.2016

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk