Gå til innhold Gå til søk

Isfest med forhistorisk ape, monsterøgler og sjøskorpioner

"Hvorfor ble alle dinosaurene utryddet?" "Kunne vi ha badet sammen med sjøskorpionene?" Det manglet ikke på interessante spørsmål fra den ivrige gjengen med Sommerlesere som var samlet til Isfest i Ringerike bibliotek mandag kveld.

Hurum sammen med barnaI år har Ringerike biblioteks leselystkampanje Sommerles femårsjubileum. Det ble markert ved at den fantastiske formidleren Jørn Harald Hurum kom for å underholde barna på Isfesten.

Hurum ble verdenskjent i 2007 da han fant verdens største pliosaur, eller monsterøgle, på Svalbard. Blant yngre med interesse for dinosaurer har Hurum lenge vært et kjent fjes, ikke minst gjennom NRK-programmet Newton. Mandag kveld holdt han et spennende og engasjerende foredrag for til sammen 160 tilhørere fordelt på to forestillinger.

Stolt jente med diplomet sittDet ble levert inn 110 lesepass i løpet av leselystaksjonen. En jente har til og med levert to pass og lest 20 bøker. Til sammen har de 109 barna som har vært med på Sommerles lest over 990 bøker. Den tjukkeste boka som ble lest er på hele 511 sider og heter «Neptuns sønn» av Rick Riordan. Boka inngår i serien om Percy Jackson som er en veldig populær serie i Fantasy-sjangeren. Ellers har mange lest bøkene om Kaptein supertruse, mange bildebøker, og Lasse og Maja-serien. Andre serier som har vært populære er Helt Max, Stian og bøkene om Kaja og Stine. Mange faktabøker er også lest av Sommerleserne.

Bøker om dinosaurer og fossiler er alltid populære hos oss, og etter i går ble alle bøkene til Hurum revet bort igjen.

Ida

Interessen for Isfesten var ekstra stor også blant de voksne i år, som nok også gjerne kunne tenke seg å fylle ut et lesepass eller to, for å få blitt med på underholdningen med dinosaurforskeren. En pappa måtte slukøret snu i døra fordi datteren nektet ham å bli med inn. Hun behøvde slett ikke følge, og isfesten var premien hennes.

Publisert
17.09.2015
Sist endret
18.01.2016

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk