Gå til innhold Gå til søk

Fremtiden i Norden er tema på Skumringstimen

Ringerike bibliotek og Foreningen Norden Ringerike har gleden av å ønske velkommen til høytlesningsstund i biblioteket mandag 14. november klokka 19. Elever ved musikklinjen ved Ringerike vgs spiller. Velkommen!

Over hele Norden og Baltikum samles barn, unge og voksne i vintermørket den 14.–20. november for å delta i Nordisk bibliotekuke. Høytlesningsstunden for barn og unge, Morgengry, holdes i 9-tiden om morgenen. For de voksne arrangeres høytlesningsstunden, Skumringstimen, om kvelden klokken 19. Tidspunktene kan selvfølgelig tilpasses etter behov. 

I år feirer Nordisk bibliotekuke 20 år, og Ringerike bibliotek feirer sammen med Foreningene Norden Ringerike med Skumringstimen i biblioteket mandag
14. november klokka 19. 

Bildet under er brukt for å illustrerer årets tema, og er laget av den finske illustratøren Ville Tietäväinen.

Fremtiden i Norden

Årets tema er Fremtiden i Norden og tematikken gjenspeiles i den utvalgte høytlesningsboken. Fremtiden er noe vi har felles og som vi alle forholder oss til på en eller annen måte. Kanskje tenker vi på fremtiden som spennende og full av muligheter, eller usikker og litt skummel – Eller kanskje en blanding av alt. 

Årets høytlesningstekst for voksne blir denne kvelden lest av bibliotekar Sissel Haugen. Teksten er hentet fra Kildens vokter av Emmi Itäranta. Boka er en framtidsroman, hvor handlingen foregår i en ukjent fremtid hvor klimakatastrofer har ført til en kritisk mangel på rent vann i verden.

Elever ved musikklinja ved Ringerike videregående skole spiller.

Enkel servering.

Entré kr 100,-. (Kr 50,- for medlemmer av Foreningen Norden, studenter og skoleungdom).

Publisert
04.11.2016
Sist endret
20.12.2016

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk