Gå til innhold Gå til søk

Junikveld i april

Onsdag kveld vartet Svein Olav Blindheim og Ole Johnny Haugerud opp med varme toner og gode ord hentet fra dikt skrevet av Hans Børli. Da fremførte de forestillingen Børli: «Vi sanser det sammen» i Ringerike bibliotek.

Blindheim og HaugerudDet er ikke første gang Blindheim og Haugerud opptrer sammen, og det merket man godt på samspillet dem imellom. Forestillingen har sitt utspring i Blindheims leit gjennom snart 30 år etter gode tekster til «Gutta på skauen» - prosjekter. Blindheim forteller at det var noe overraskende at Børli som blir kalla «skogens dikter» skulle trigge ham. Han som selv er født og oppvokst på Sunnmøre. Men Blindheim ble fanget, og det resulterte i den egenproduserte Børli-platen «Junikveld». De som kjenner sin Børli vil vite at tittelen er et sitat fra et av Børlis mest kjente dikt med samme navn.

Børlis dikt har en nerve og kvalitet som Blindheim understreker med sin musikk. Der diktene er mer lekne og humoristiske har Blindheim også fått fram dette på en fin måte. Haugeruds bakgrunn som formidler på flere plan gjør han til en utmerket diktoppleser som evner å få fram de ulike stemningene i Børlis dikt. Dette kom tydelig fram ved at de rundt 50 publikummerne i det ene øyeblikket ble grepet av ettertenksomhet, for så i neste nummeret humre og le med.

Diktlesning og musikk ble fint knyttes sammen med korte henvisninger til Børlis eget liv, hans forhold til kristendommen, barn og barnebarn, krig og kjærlighet.

Har man ikke hatt særlig interesse for dikt tidligere, er det store sjanser for at man får det etter en opplevelse som denne. Om publikum først og fremst var Børli-fans eller Blindheim/Haugerud-fans vites ikke, men publikum satte tydelig pris på forestillingen.

Publisert
21.04.2016
Sist endret
20.12.2016

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk