Gå til innhold Gå til søk

Kronprinsesse Mette-Marit i litterær samtale med Lars Saabye Christensen

Fredag 3. juni klokka 12 har Ringerike bibliotek gleden av å få besøk av Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen. Hønefoss er et av stoppestedene til Litteraturtoget som i år kjører Bergensbanen. Møt henne i samtale med Lars S. Christensen om utenforskap.

Kronprinsesse Mette MaritFor tredje år på rad legger Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit ut på en litterær togreise med gode forfattere og bøker om bord. Utenforskap er årets tema.
 

Litteraturtoget 2016 går langs Bergensbanen, med arrangementer og forfattermøter underveis.

 

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Litteraturhuset i Bergen er åsted for det første arrangementet 1. juni, kvelden før avreise. Toget ankommer Oslo 3. juni, der det vil være et avsluttende arrangement på Litteraturhuset der. Underveis stopper toget på Voss, Gol og Hønefoss. Litteraturtoget har ett formål: Å inspirere til leseglede og leselyst. Det finnes en bok for alle!

Lars Saabye Christensen

Litteraturtoget stopper på Hønefoss stasjon fredag 3. juni klokka 11.47. Her blir Kronprinsesse Mette-Marit tatt imot av ordfører Kjell B. Hansen og kjørt til Ringerike bibliotek. Klokka 12-13 i biblioteket vil Kronprinsessen møte forfatter Lars Saabye Christensen til en litterær samtale om utenforskap.

Temaet må passe Christensen veldig godt, da hans bøker ofte har hovedpersoner som er "outsidere" i samfunnet. De har gjerne en fysisk skavank som gjør at de føler seg utenfor, som f. eks. kortvokste Barnum i "Halvbroren" og Jokum i hans nyeste roman "Magnet". Jokum er så høy og mager at han en gang måtte løses ut av sin egen floke av bein og armer. Lars Saabye Christensen har førti år bak seg som forfatter.  Gjennombruddet hans kom for alvor  i 1984 med romanen "Beatles" som gav ham Cappelenprisen og berømmelse utover Norges grenser. 

Arrangementet er gratis og åpent for alle.


Det blir også mulighet til å besøke bibliotekvognen på toget . Den er utstyrt i samarbeid med Deichmanske bibliotek, og her kan man kose seg og bli kjent med nye bøker og forfattere. Mange av Kronprinsessens egne favorittbøker blir også å finne om bord i Kongevognen.

#minbok
Under de tidligere togturene har det vært stor aktivitet i sosiale medier. Mange har delt sine favorittbøker på Facebook, Twitter og Instagram med taggen #minbok. Vi håper mange vil komme med sine anbefalinger denne gangen også.

Kronprinsesse Mette-Marit inviterer til en bred samtale om litteratur og lesing i sosiale medier.

Publisert
24.05.2016
Sist endret
20.12.2016

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk