Gå til innhold Gå til søk

Hør Rimstad fortelle fra "Unge tidsvitner"

Søndag 5. februar kl. 18 kommer redaktøren bak "Unge tidsvitner - Jødiske barn og unge på flukt fra det norske Holocaust" til Ringerike bibliotek. Arrangementet er i samarbeid med Ringerike Kirkeakademi. Inngang kr 100,-. Alle er hjertelig velkomne.

Birgit H. RimstadI alt ble 772 jøder deportert fra Norge. Ingen kvinner eller barn kom tilbake. Kun 34 mannlige jøder overlevde deportasjonen og utryddelsesleirene og kom tilbake til Norge. 28 jøder ble henrettet eller døde i Norge. 100 overlevde i Norge gjennom krigsårene, noen på sykehus, andre i skjul. Mellom 1200 og 1300 jøder flyktet fra Norge til Sverige. 

I samarbeid med Ringerike Kirkeakademi har vi gleden av å invitere til foredrag med forfatter Birgit H. Rimstad. Rimstad er redaktøren bak boken Unge tidsvitner - Jødiske barn og unge på flukt fra det norske Holocaust

 

Foto: Agnete Brun

 

 

Unge tidsvitner

Birgit H. Rimstad har intervjuet 31 kvinner og menn, født mellom 1923 og 1938. Hva forteller de om flukten, om eksiltilværelsen i Sverige og om livet etter 1945? Rimstads bok er basert på fjorten av disse livsberetningene og på ny viten om fluktrutene og hjelperne.

De unge tidsvitnene overlevde, men hvordan ble deres voksne liv etter andre verdenskrig? Hvordan var det å flytte tilbake til Norge? Hvordan var det mulig å komme videre? 

Birgit H. Rimstad er sosionom og historiker. Hun har arbeidet som sosialsjef i flere norsk kommuner og vært avdelingsdirektør ved Høyskolen i Oslo. Unge tidsvitner er hennes første bok.

Inngang kr 100,-. Enkel servering. Alle er hjertelig velkomne!

Publisert
30.01.2017
Sist endret
26.06.2017

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk