Gå til innhold Gå til søk

Kunnskap til lunsj onsdag 22. februar kl. 12

Bli med på digital byvandring! Vi "besøker Øya, fossen og Nordre Torg. Trond Hilton fra Ringerike historielag er foredragsholder.

Gammelt kart over HønefossTrond Hilton er en aktiv medlem av Ringerike historielag. En av aktivitetene han har bidratt med er å ta folk med på guidede byvandringer rundt i Hønefoss. Og interessen har vært stor. Da turen gikk rundt Blybergshaugen måtte ruta legges om, fordi det ble for liten plass til alle folka i de trange bakgårdene.

 

N.S.Krums bykart fra 1899.

 

Trond HiltonHilton har også gitt ut bokhefter om Blybergshaugen og Nordre Torg. Disse bokheftene er skrevet for å gi et historisk tilbakeblikk på de begivenheter som fant sted på Nordsida og rundt Nordre Torg i forbindelsen med grunnleggelsen av Hønefoss som by. Videre å gi et innblikk i den utviklingen som har vært på Blybergshaugen og Nordsida fra slutten av 1800-tallet og fram til i dag.

 Foto: Anne Gro Christensen,
Ringerikes Blad

Onsdag 22. februar klokka 12 tar Hilton dere igjen med på byvandring, gjennom foredraget som har fått tittelen Digital byvandring - Øya, fossen og Nordre Torg. Byvandringen vil denne gangen skje digitalt i Ringerike bibliotek. Bli med på en interessant og nyttig halvtime i biblioteket. Gratis inngang. Velkommen!

Publisert
13.02.2017
Sist endret
26.06.2017

Kontakt biblioteketsend siden som epost Tips noen om denne siden
                                 
Google
Tilpasset søk