Bruksenhetsnummer (bolignummer) som del av adressen

Alle leiligheter skal ha sin egen adresse på lik linje med eneboliger. Bruksenhetsnummeret (bolignummeret) er leilighetens unike adresse.

Bruksenhetsnummeret består av en bokstav og fire tall. Bokstaven og de to første tallene angir hvilken etasje leiligheten ligger i, og de to siste angir leilighetens nummer i etasjen, regnet fra venstre mot høyre med utgangspunkt i øverste trapp i etasjen.

Kartverket har laget en informativ video om hvorfor vi bruker bruksenhetsnummeret og hvorledes en kan finne det. Trykk her og se videoen og få mer informasjon om bruksenhetsnummer.

hovedprinsippet

04.02.2016
04.02.2016

Ringerike kommune