419 Hov omsorgsboliger - oppstart

Det startes opp et planarbeid for å legge til rette for bygging av omsorgsboliger, totalt 25 enheter. Frist for innspill til oppstart av planarbeidet er 18. mars.

De to aktuelle tomtene er merka med tomt 1 og 2 på kartutsnittet nedenfor. På tomt 1 er det ønske om å etablere omsorgsboliger i bofellesskap for 7 brukere i selveide enheter som borettslag. På tomt 2 er det ønske om omsorgsboliger i bofellesskap med 18 enheter samt personaldel. I tillegg kommer felles fasiliteter, uteområde, parkering og trafikkareal.

Aktuelt areal for omsorgsboliger er eid av Ringerike kommune. Deler av arealet brukes i dag som lekeareal og parkering for Hov barnehage, mens området for øvrig framstår som naturtomt. Arealet er kommuneplanens arealdel avsatt til friområde og landbruks-, natur- og friluftsformål.

Planavgrensning
Forslag til planavgrensning er vist på kartutsnittet. Det varsles oppstart for et større planområde enn selve tomtene. Hensikten med dette er å oppheve gjeldende reguleringsplan nr 49 Hov. Dette er en plan fra 1965 som er et mangelfullt og dårlig styringsdokument. For denne delen av planområdet tas det utgangspunkt i gjeldende kommuneplan og dagens situasjon.

Trykk på kartutsnittet for å få opp stor versjon.

Innspill til planarbeidet
Innspill til planarbeidet sendes til postmottak@ringerike.kommune.no eller per post til Ringerike kommune, areal- og byplankontoret, postboks 123 sentrum, 3502 Hønefoss innen 18.03.2016.

De enkelte som kommer med merknader får ikke direkte tilbakemelding. Merknadene behandles i saken sammen med andre innkomne merknader. Hvordan merknader er blitt behandla vil fremgå av dokumentene ved politisk 1. gangsbehandling av planforslaget. Ved høring og offentlig ettersyn etter politisk behandling blir det mulig å gi innspill til det konkrete planforslaget.

Lovhenvisninger og vedtak
Formannskapet anbefalte oppstart av planarbeidet i møte 18.01.2016, sak 8/16. Oppstart av 0605_419 Detaljregulering for Hov omsorgsboliger kunngjøres iht. plan- og bygningsloven § 12-8.

Forslagsstiller og konsulent
Forslagstiller for planen er Ringerike kommune Utbygging på vegne av Helse og omsorg. Utførende konsulent er Rambøll.

Saksdokumenter

Tjenestesteder A - Å

Facebook   Twitter   Linkedin

In English English