Gå til innhold Gå til søk

Kurs i utrykningskjøring

Ringerike brann- og redningstjeneste er godkjent kursarrangør for kursing av personell som skal kjøre utrykning (feks brann, politi og ambulanse/legevakt). Selve kurset holdes av Ringerike Brann og redningstjeneste.

Målet med utdanningen er å gi et lavere risikonivå for denne type kjøring. Det er derfor nødvendig at deltakerne har en viss grunnkompetanse før kurset begynner.

Forsøk har vist at det er vanskelig å nå målet for kurset hvis ikke ferdighetene på forhånd er over gjennomsnittet for en vanlig bilfører. Opplæringen er i stor grad basert på integrering av teori og praksis.

Den avsluttende delen bygger på gjennomført grunnleggende egenkjøring. Kommenterende kjøring er viktig som et ledd i den praktiske trening.
 
Opplæringen avsluttes med teoretisk og praktisk prøve, med godkjente utrykningssensorer fra Statens Vegvesen. 

Kursavgiften inkluderer kursperm, kursbok, utrykningskjøring, teoriprøve (biltilsynet), synstest, oppkjøring (biltilsynet), utstedelse av nytt førerkort, glattkjøring .

Kursene gjennomføres av Ringerike brann og Redningstjeneste. For nærmere informasjon vedr. pris, påmelding, datoer og annet, klikk her.

Publisert
02.11.2011
Sist endret
19.05.2014

Kontakt brannvesenet slik:

Ringerike brann og redningstjeneste

Telefon: 32 11 74 00 (kl. 09-15)

Epost: brann@ringerike.kommune.no

Servicenr 24 timer i døgnet:

333 14 110

 

NØDNUMMER: 110

 

Ønsker du å koble din brannalarm til brannvesenet? Klikk på logoen undersend siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk