Gå til innhold Gå til søk

Brannstasjoner

I 1906 fikk brannvesenet sin første brannstasjon, og lokalene var i Fossveien. Lokalene var på den tiden bra, men utviklingen med biler og annet utstyr gikk fort, så det ble stadig endringer innen bygget.

I begynnelsen av 1960-årene pratet man stadig om ny brannstasjon, men det varte og rakk, og det ble bare med praten.

Bebyggelsen på Ringerike ble stadig høyere og høyere og behovet for en maskinstige begynte å gjøre seg gjeldende. Dette satte litt mere fart i praten om ny brannstasjon, men det endte med et påbygg til eksisterende garasjeanlegg i Fossveien.

I 1960 hadde man renovert den øvrige stasjon, med vaktrom, dagligstue, kjøkken, soverom  o.s.v. 

Gjennom hele syttiårene og frem til 1981 gikk praten om ny stasjon. På slutten av den tiden ble Bjarne Nymoen ordfører og han skjønte at brannvesenet virkelig hadde problemer, ikke minst med utkjøringen fra Fossveien.

Så endelig fikk Nymoen gehør både i formannskapet og kommunestyret.

Tomten som  ble valgt lå på Eikli (Dronning Åstasgt.) og hadde en størrelse på 10 mål. Det var arkitektene Sæther og Gythfeldt som fikk oppdraget og stor var gleden da vi den 01.04.1986 kunne flytte inn i en moderne og etter vår mening en funksjonsriktig brannstasjon. Stasjonen kostet 13.3 mill. kroner og var på 2300 m2.

Jeg må nå, som så mange ganger før, sende en vennlig tanke til avdøde ordfører Bjarne Nymoen, for uten hans hjelp og forståelse hadde brannvesenet vært i Fossveien den dag i dag..

Publisert
10.12.2007
Sist endret
10.12.2007

Kontakt brannvesenet slik:

Ringerike brann og redningstjeneste

Telefon: 32 11 74 00 (kl. 09-15)

Epost: brann@ringerike.kommune.no

Servicenr 24 timer i døgnet:

333 14 110

 

NØDNUMMER: 110

 

Ønsker du å koble din brannalarm til brannvesenet? Klikk på logoen undersend siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk