Gå til innhold Gå til søk

Aktivitetsvenn for personer med demens

Nasjonalforeningen for folkehelsen bistår kommuner landet rundt i å opprette tilbudet Aktivitetsvenn. Målet er at personer med demens skal få flere aktiviteter og gode opplevelser i hverdagen.

Aktivitetsvenn er bygget på prinsippet om at den frivillige og personer med demens skal kobles sammen med bakgrunn i felles interesser. Dette gjør at aktivitetsvenn er blitt en satsning som både den frivillige og personer som har demens opplever stor mening og glede av i andre kommuner.

Den frivillige aktivitetsvennen og personen som har demens vil gjøre aktiviteter sammen, som å gå tur, gå på kino, spille spill, fiske, male, gjøre hagearbeid, eller bare møtes for en kopp kaffe og en liten prat. Med en aktivitetsvenn får personer med demens muligheten til å fortsette sine vanlige aktiviteter.

Fritidsaktiviteter og gode opplevelser har positiv effekt. Selv for mennesker der sykdommen har kommet så langt at opplevelser raskt glemmes, viser det seg at de gode følelsene og varer.

Det er mange som ønsker å gjøre en frivillig innsats. Å være aktivitetsvenn for en med demens vil ivareta dette engasjementet på en direkte og meningsfull måte. Alle frivillige aktivitetsvenner vil få veiledning og kurs, slik at de har et godt innblikk i demens og hva sykdommen bringer med seg. 

Ringerike kommune har sammen med Ringerike Frivilligsentral og Nasjonalforeningen nå startet arbeidet med Aktivitetsvenn Ringerike. Arbeidet med å finne aktivitetsvenn og personer med demens som ønsker aktivitetsvenn er i gang og flere frivillige har allerede meldt sin interesse. Første kurs ble avholdt i juni og neste blir i oktober 2017.  

Du kan lese mer om ordningen med aktivtetsvenn på Nasjonalforeningens nettsider

Kjenner du noen som kunne tenke seg å være aktivitetsvenn eller er nettopp du en mulig aktivitetsvenn så ta kontakt:

Ringerike Frivilligsentral: post@ringerike.frivilligsentral.no

Demenskoordinator: demens@ringerike.kommune.no  

Leder arbeidsgruppen: reni.odden@ringerike.kommune.no  

Nasjonalforeningen for folkehelse: www.nasjonalforeningen.no  

Publisert
07.07.2017
Sist endret
07.07.2017

Les mer

Kontakt oss

Ringerike kommune

Tlf.: 32 11 74 00

Tildelingskontoret for
helse- og omsorgstjenester

Tlf. 409 00 139

Besøksadresse:
Storgt. 13, 3510 Hønefoss

Postadresse:
Postboks 123, 3502 Hønefosssend siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk