Gå til innhold Gå til søk

Kommunepsykolog

Psykisk helsetjeneste for barn og unge (fra 0 til 20 år) er et lavterskeltilbud i Ringerike Kommune. Tilbudet er gratis og det er ikke nødvendig med henvisning fra lege.

Psykisk helsetjeneste har som formål å forebygge psykiske vansker og psykososiale problemer,  og å drive helsefremmende tiltak. Hensikten er å fremme brukernes selvstendighet og evne til å mestre eget liv.

Hvordan jobber vi
- Råd og veiledning.
- Individuelle / familie samtaler ( 1- 6 ganger).
- Vurdering av symptomer og alvorlighetsgrad.
- Kort behandlingstid. Der vi vurderer at det er behov for mer omfattende hjelp og over lengre tid, er vi behjelpelig tmed å henvise barn og familie videre til andre hjelpeinstanser.

Tjenestetilbud
Psykisk helsetjeneste for små barn.  Vi er åpen for alle typer henvendelser. Vi ønsker at foreldrene eller andre instanser tar kontakt så tidlig som mulig ved bekymring.

Vanlige årsaker til at vi blir kontaktet er trishet / depresjon etter fødsel. Tristhet / depresjon hos barnet. Mange foreldre ønsker også veiledning når det gjelder søvnvansker, samspillproblemer, utviklingsforstyrrelser eller uvanlig adferd hos barnet.

Psykisk helsetjeneste for ungdommer
Dette er et tilbud til ungdommer (fra 13 år). Ungdommer kan ta kontakt selv. Vi er åpen for alle typer henvendelser. Vanlige årsaker er trishet/depresjon, humør- svinninger, konflikter hos familie/venner, selvskading og spiseforstyrrelser.

Barn og ungdom med psykisk syke foreldre tilbys gruppetiltak.  Målet er å øke forståelse om psykiske sykdommer gjennom lek, gruppesamtaler og undervisning med tanke på å redusere følelser som skam og skyld.

 

 

 

Publisert
09.01.2008
Sist endret
03.03.2009

Kontakt oss

Kommunepsykolog

Enid Josefine Venåsen Bertha

Hanne Fisher

tlf.32117400send siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk