Drømmestipend til Sarah-Erin

Den 18 år gamle fiolinisten Sarah-Eirin Hurtado Bye er tildelt Drømmestipendet 2009. Hun har fikk også et kultustipend på kr. 5 000 fra Ringerike kommune.

Sarah-Erin mottar DrømmestipendetStipendene ble delt ut forbindelse med en konsert  under Ringerike kulturskoles åpen dag. Åge Norman Eilertsen fra Norsk Kulturskoleråd overrakte Drømmestipendet på kr. 10 000.

Ordfører Kjell B. Hansen satte i sin tale fokus på det flotte opplæringstilbudet de unge får gjennom kulturskolen og hvor mye kulturen betyr for utvikling og trivsel i Ringerikssamfunnet.

Sarah-Erin er en flott ambasadør for kulturlivet i kommunen, og ordføreren kunne overrekket henne et lokalt stipend på kr. 5 000 i tillegg til Drømmestipendet.  Som takk hadde Sarah-Erin en gnistrende framføring av Jean Sibelius' filolinkonsert.

Sarah-Ering og ordføreren

Den unge fiolinten drømmer om å studere på konservatoriet i Paris, og da trenger hun ny fiolin. Stipendene vil komme godt med når instrumentet til 100 000 kr skal kjøpes inn.

Sarah-Erin Hurtado Bye

Sarah-Erin begynte å spille fiolin da hun var 7 år gammel. Hun har vært elev ved kuturskolene i Modum og Bærum. I en alder av 12 år kom hun inn på Norges Musikkhøgskoles Talentutviklingsprogram, Unge Musikere. Året etter begynte hun på Barratt Due Musikkinstitutt hvor hun i dag fortsatt studerer.

Drømmestipendet skal være en inspirasjon og et bidrag for å oppfylle mange drømmer blant barn og unge. Konkurransen om stipendene er åpen for ungdom under 20 år. Forslag på kandidater til Drømmestipendet sendes til Kulturskolen og kommunene nominerer en kandidat hver. Det ble nominert i alt 249 kandidater til Drømmestipendet 2009.

Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom ordningen ønsker partene å synliggjøre kommunenes arbeid for barn og unge. Det deles årlig ut 100 stipendier á 10.000 kroner - til sammen én million kroner.

Foto: Jan Petter Lilja Bye og Ringerike kommune

05.06.2009
26.01.2011

Ringerike kulturskole