Krafttak med kulturskolen

Ringerike kulturskole var sentrale aktører på vårens Krafttak for kultur. Med konserten ”Norske låter – fra gullalderen til finanskrisen” fikk mange av skolens talentfulle elever vist hva de har lært.

Geir Strande SyrristProgrammet var meget variert, fra klassiske pianoperler av Grieg via utdrag fra musikaler som Jungelboken og  Whitch Witch til ny norsk musikk av Øistein Sommerfeldt og Frode Thingnes. Konferansier Ingvar Ellingsen guidet tilhørerne elegant gjennom musikkhistorien.

Konserten viste litt av bredden i kulturskolens  tilbud. Vi fikk høre dyktige solister, samspillgrupper, kor og kulturskolens storband Big Band Bullies.

En gjest var spesielt invitert til konserten. Slagverkeren Per Erik Thorsen, med tilnavnet ”Slagverkernes far”, fikk i sin tid komposisjonen ”Music for one percussion player” tilegnet seg av Øistein Sommerfeldt. På konserten ble 2 av satsene framført av supertalentet Geir Strande Syrrist, og Per Erik var meget fornøyd med det han hørte.

Kulturskolen hadde invitert med seg gjesteartistene ”Gatas Parlament”, som bl.a. rappet om finanskrisa. Et meget populært innslag!

Krafttak for kultur arrangeres 1-2 ganger i året, og inntektene går uavkortet til Ringerike kultursenter.  Alle utøverne stiller opp gratis, og med fullsatt sal ga kulturskolen et solid bidrag til Kultursenteret.

Jungelboken
Se flere bilder fra konserten her.

Foto: Kjersti og Knut Sortdal

09.03.2009
26.01.2011

Ringerike kulturskole