Gå til innhold Gå til søk

Kulturskolesamarbeid i Krafttak for kultur

Hole, Jevnaker og Ringerike kulturskoler hadde et spennende og variert program på felleskonserten for Krafttak for kultur. Et hundretalls talentfulle unge kulturutøvere presenterte bildekunst, teatersport og varierte musikkinnslag fra Byscenen.

Skulpturer - Jevnaker kulturskoleDet er første gang kulturskolene samarbeider om Krafttak for kultur, og konserten viste at kulturskolenes tilbud og satsingsområder varierer. Skolene samarbeider om undervisningstilbud og lærerkrefter på noen områder, blant annet innen bildekunst og opplæring på strykeinstrumenter.  

Ringerike kulturskole har en solid stamme av dyktige instrumentalelever, både innen klassisk og rytmisk musikk.  På konserten fikk publikum høre klassiske pianotoner, nydelig sang, trombonister som behersker wienerklassiske toner og flotte jazzimprovisasjoner.

Teatersport er et av de nyere undervisningstilbudene.  Kulturskolens teatergruppe tok publikum med på ”verdens korteste” versjon av operaen ”Dido og Aeneas” – en smakebit av høstens operaprosjekt ”IntrOpera 2010”.

Big band bullies og Øystein

Kulturskolens storband Big Band Bullies har siden oppstarten tidlig på 90-tallet gitt elevene sjanse til å jobbe med rytme og improvisasjon under dirigent Øystein Olsen Vadstens dyktige ledelse.  Sammen med Kor SanDra stod de for konsertens høydepunkt, Michael Jackson Medley.

Hole kulturskole er kjent for gode kor, og sjarmerende seksåringer i Strettolino viste at de både kunne tromme og synge på engelsk. De siste årene har skolen satset på å få rekruttering på fiolin og cello og stilte med strykegruppe på konserten.

Både Hole og Jevnaker hadde med rockeband på konserten. Jevnaker har fått sentrale midler til ”rockebunker”, noe som gir gode øvingsmuligheter.  Et av bandene, Free Fall,  gjorde det veldig bra i UKM 2009. De framførte en flott versjon av Beatles ”Come Together”.

Alle var med på avslutningsnummeret "all you need is love"

Konserten viste at distriktet har mange unge og talentfulle kulturutøvere på alle plan som har brukt tiden på kulturskolene godt under sine læreres kyndige veiledning. Et fornøyd publikum kvitterte for en strålende konsert med stående applaus.

Flere bilder finnes i bildegalleriet og på Ringerikes blads nettside  

Publisert
25.01.2010
Sist endret
26.01.2011

Kontakt oss

Ringerike kulturskole
Send e-post

Hønefoss bru 3
3510 Hønefoss
Kart 

Tlf.: 32 17 14 20

Rektor
Dagny Krogness
Send e-post
951 49 204

Kontorsekretær
Anne Kari Eriksen
Send e-post

Lærere med telefonnummer/arbeidsdagersend siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk