Nyttige linker - Ringerike kommune Gå til innhold Gå til søk

Nyttige linker

Her finner du nyttige linker enten du bare ønsker å få et mer bevisst forhold til ditt energiforbruk, eller om du allerede har det og gjerne vil vite hvordan du kan redusere forbruket ditt.

 

 

Tips til en miljøvennlig hverdag
Her kan du lese om de små, enkle grepene som bidrar til en mer miljøvennlig hverdag.

Riktig vedfyring
Hvordan fyre riktig og samtidig unngå dårlig luftkvalitet inne og ute?

Energirådgivning 
Her kan du bestille gratis energirådgivning for å finne ut hvordan du kan spare strøm, hvordan du kan få en mer energieffektiv oppvarmingsmetode og hjelp til å søke støtte til å gjøre energibesparende tiltak.

Ta bussen til jobb, på kino eller til butikken! Kanskje tar det ikke lenger tid enn å stå i kø gjennom sentrum? Plott inn reisemålet ditt i reiseplanleggeren eller last ned app med tilgang til ruteinformasjon: 

Lær om energiseffektivisering og søk støtte til energibesparende tiltak (privatpersoner og bedrifter/organisasjoner)
Lurer du på hvordan du kan gjøre en forskjell - enten i ditt eget hus, i bedriften du jobber i eller i organisasjonen du er engasjert i?

Mer informasjon om Enovas tilbud rettet mot bygg og anlegg

Søk støtte til energibesparende tiltak (bedrifter/organisasjoner og kommuner)

Borettslag, sameier og lignende kan søke om tilskudd til tilstandsvurdering. Tiltakene skal fremme tilgjengelighet og miljø i egen boligmasse. 

 

Seminarer  

29. januar 2013 ble det avholdt et seminar i forbindelse med oppstart av arbeid med klimapanel hvor følgende presentasjoner ble vist:

Informasjon om hydrogen som drivstoff (Hynor)
Hvor kommer hydrogen fra, hvordan fungerer bruk av hydrogen som drivstoff i praksis og når vil dette bli vanlig i Norge?

Hydrogen som drivstoff i Norge (Hyop)
Hvor kan jeg fylle hydrogen i Norge idag, hvordan vil mengden utslipp og rekkevidden for biler drevet av hydrogen utvikle seg framover, hvorfor skal jeg bytte til hydrogen og hva skal til for at hydrogendrevne biler blir en allmenn realitet i Norge?

Energiproduksjon med solceller i Norge (Multiconsult)
Hvordan fungerer sola som energiressurs i Norge og med norske værforhold, hvordan "høster" jeg solenergi, hva koster det og hvor mange solceller må jeg ha for å få nok strøm?

 

22. oktober 2013 ble det avholdt nok et seminar for klimapanelets medlemmer, samt andre interesserte. Følgende prensetasjoner ble vist:

Informasjon om Statens vegvesens arbeid med konseptvalgutredning for framtidig trafikkløsning i Hønefoss
Hvordan skal det framtidige trafikksystemet i Hønefoss bli? Hvilke faktorer er det viktig å tenke på når en utreder mulige konsepter?

Hurtigladestasjon på Hvervenkastet - et viktig knutepunkt for det nasjonale nettverket av hurtigladestasjoner
Ishavskraft har et prosjekt kalt Ishavsveien, som innebærer oppretting av hurtigladestasjoner langs norske veier. Målet er et landsdekkende nettverk slik at elbilen kan bli like mobil som en bensin- eller dieselbil.

Den hurtigst voksende elbiltypen idag er Tesla
Les mer om deres modeller og ambisjoner.

"Vår egen" HRA (Hadeland og Ringerike avfallsselskap) kjører biler som drives av biogass, og vil snart starte sin egen produksjon av biogass
Lær mer om hvordan biogass utvinnes og hvordan det kan brukes.

Diverse andre linker:

Enova

Solenergi.no

Presentasjon Multiconsult

 

Publisert
10.01.2013
Sist endret
21.08.2014

Kontakt oss

Prosjektleder
Ole Einar Gulbrandsen
ole.einar.gulbrandsen
@ringerike.kommune.no

Tlf.: 32 11 74 66send siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk