Bråtebrenning og brenning av avfall i småovner - Ringerike kommune Gå til innhold Gå til søk

Bråtebrenning og brenning av avfall i småovner

Unngå bråtebrenning, brenning av hageavfall, halm og brenning avfall i småovner i tettbygd strøk. Røykgass fra småovner eller åpen brenning kan forårsake store hygieniske og helsemessige ulemper for befolkningen.

Røyken fra småbrenning kan virke irriterende på slimhinner i øyne og luftveier, og representere et helse- og trivselsmessig problem for de som eksponeres. De alvorligste helsemessige virkninger er de som rammer individer med astmatiske besvær. Disse vil kunne få øket pustebesvær og akutte astmaanfall. I tillegg vil andre grupper med allergiproblemer, som f.eks. pollenallergikere, oppleve røyken som ekstrabelastning ved at allergisymptomene forsterkes når de utsettes for slik forurensning. Røykgassen kan utløse hjertesymptomer hos disponerte personer.

Brenning av avfall er dårlig utnyttelse av ressurser. I mange tilfeller er det bedre samfunnsøkonomi i å sortere og levere avfall til eksisterende gjenvinningsordninger.

Publisert
28.01.2008
Sist endret
05.06.2013

Les mer

Kontakt oss

Fagansvarlig
Unni Suther
unni.suther@ringerike.kommune.no
tlf:: 905 62 030

Kommuneoverlege
Karin Møller send siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk