Gå til innhold Gå til søk

Krav om røykfri luft

I lokaler og transportmidler hvor allmennheten har adgang skal lufta være røykfri. Dersom det innen et område er flere lokaler som har samme formål, kan røyking tillates i inntil halvparten av disse. De røykfrie lokaler må ikke være mindre eller av dårligere standard enn lokaler hvor røyking tillates.


Røyking kan ikke tillates i serveringssteder. Med serveringssteder menes lokaler der det foregår servering av mat og/eller drikke, og hvor forholdene ligger til rette for fortæring på stedet.

Eieren eller den som disponerer lokalene eller transportmidlene, plikter å sørge for at disse reglene blir overholdt og det skal markeres med tydelige skilt at røyking er forbudt på steder hvor det kan være tvil om dette, samt ved inngangen til alle serveringssteder. Personer som ikke overholder bestemmelsene, til tross for advarsel fra eier eller driver av virksomhet, kan bortvises fra lokalet eller transportmidlet.

Miljørettet helseverns oppgaver: 

  • Tilsyn
  • Råd og veiledning
Publisert
28.01.2008
Sist endret
04.01.2012

Les mer

Kontakt oss

Fagansvarlig
Unni Suther
unni.suther@ringerike.kommune.no
tlf:: 905 62 030

Kommuneoverlege
Karin Møller send siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk