Plan og tilsynsprogram for miljørettet helsevern

I henhold til Folkehelseloven plikter kommunen å dokumentere at miljørettet helseverntjenesten er basert på myndighetskrav i Folkehelseloven.

Miljørettet helseverntjenesten er basert på en risiko- og sårbarhetsanalyse av hendelser som kan inntreffe i kommunen og har slik prioritering:

1. Forhold av stor betydning for enkeltmennesket
  2. Forhold av betydning for barn og unge
  3. Forhold av betydning for folk flest

Mål for tjenesten «å utvikle miljørettet helsevernkompetansen» (i samfunnet, i kommunen og i enheten).

Tilsyn i virksomheter og på eiendommer skal som hovedregel være planlagte, forutsigbare og oppleves rettferdig av partene.

I tillegg til planlagte  systemtilsyn vil det bli gjennomført tilsyn i forbindelse med søknader om godkjenning av virksomheter og arrangementer samt hendelsesbasert tilsyn basert på bekymringsmeldinger.

Resultater av gjennomførte tilsyn publiseres under fanen tilsyn under 3-årsplanene.

17.06.2014
30.03.2017

Fagansvarlig
Unni Suther