Vannkvalitet

Vannforskriften er den norske gjennomføringen av EUs rammedirektiv for vann (Vanndirektivet). Målet er at alle vann og vassdrag i Norge skal ha god vannkvalitet.

EUs vanndirektiv skal sørge for vannkvaliteten skal være så god som mulig i EU og samarbeidsland. Deltagende land har blitt delt opp i grenser basert på nedslagsfelt, ikke landegrenser. Med andre ord er dette en skikkelig utfordring for samarbeid på tvers av lande- og kommunegrenser!

Norge har blitt delt opp i 11 Vannregioner og 120 Vannområder. Ringerike kommune er del av Vannregionen Vestre Viken og hovedsakelig del av 4 av disse vannområder:

• Tyrifjorden
  • Valdres
  • Oslo
  • Indre Oslofjord Vest

Hovedmålet er å sikre beskyttelse og bærekraftig bruk av vannmiljøet i Norge. Slik at vi kan sikre drikkevannsforsyning, badevannskvalitet og god biologisk tilstand av vann og vassdrag i framtiden. Dette er et av EUs viktigste miljødirektiver, og er banebrytende for norsk vannforvaltning.

Arbeidet videre er å anslå utarbeide helhetlige forvaltningsplaner for alle vannområder.

På  vannportalen finner du mer informasjon om arbeidet med vannområdene og tilstanden på vassdragene i Norge.
Her kan du finne kart over vannregionene

09.09.2011
11.11.2015

Ringerike kommune