Gå til innhold Gå til søk

Klar beskjed fra 5. klasse:

 

Allerede ved juletider begynte 5. klasse ved Hallingby å leke med tanken på og sette opp musikal. Klassen har mobbing på planen og følte at dette ville være en kreativ og engasjerende måte og lære om temaet på.

Sangene i musikalen har de sunget siden jul, og de begynte å øve for fullt i begynnelsen av april. Grunnlovsdagen 17. mai markerte starten på mer intensiv øving og siden 1. juni har det gått i ett. Vi andre på skolen har hatt gleden av å se de øve jevnt og trutt. Det er tydelig at dette er noe som fenger både elever og lærere.

Kulissene har de laget på kunst og håndverks-salen med hjelp fra velvillige foreldre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette kan definitivt kalles et tverrfaglig prosjekt med innslag av både musikk, drama, kunst og håndverk, samfunnsfag, RLE og norsk. I tillegg har elevene fått føle på hvordan det er å stå på scenen og mange har blitt tryggere på seg selv. Det finnes vel knapt bedre trening til muntlig eksamen som venter på ungdomsskolen!

Resultatet av alt dette kunne man bevitne i gymsalen 11. juni både klokken 11:00 og 18:00. Elever og lærere fra alle trinn ble invitert på premieren klokken 11:00, mens foreldre fikk glede av oppvisningen klokken 18:00. I tillegg dukket Norges eneste mobbeombud, Bodil Jenssen Houg, opp under kveldsforestillingen. 

 

Handlingen foregår i 6. klasse på Fristed skole. Dette er en skole hvor alle har vært venner og det har ikke vært noe erting eller mobbing. Hilde har alltid vært en pliktoppfyllende, flittig og ansvarsfull jente som liker å hjelpe andre. Camilla, klassens midtpunkt, kjeder seg på skolen og leter etter noe å finne på. Hun begynner å baksnakke Hilde med de andre i gjengen sin, og oppdager raskt at hun ikke kjeder seg hvis hun plager Hilde. Baksnakkingen utvikler seg til erting og deretter mobbing. Camilla går lengre og lengre for å plage Hilde; hun sender stygge SMS til henne, ringer henne anonymt og skriver slemme lapper. Camilla ender opp med å gi Hilde en skikkelig blåveis og Hilde slutter å komme på skolen. Moren til Hilde ringer læreren på skolen og forteller om mobbingen som har foregått over flere uker. Det ender med at Camilla og gjengen hennes går hjem til Hilde og ber om unnskyldning. De ber om at hun ikke må slutte på skolen og at de angrer. Musikalen ender med en sang som forteller at Fristed nok en gang skal bli en mobbefri skole.

  

Musikalen håndterer det vanskelige temaet mobbing på en rørende, opplysende og fengende måte. Den forteller selvfølgelig at det er galt å mobbe, men den tar tak i andre emner også. Vi får se utviklingen til de som har stått og sett på at Hilde blir mobbet. De innser at det er egoistisk å ikke gripe inn, selv om de er redde for Camilla. Moren til Hilde blir sjokkert og sint når hun får høre om mobbingen, hun har ikke visst noe om det. Læreren til Hilde og Camilla sin klasse aner at noe er galt, men han skjønner ikke hvor ille det har vært før moren til Hilde ringer.

 

Premieren ble tatt i mot med stående applaus fra resten av skolen, og rektor Jan Gulbrand Ohren takket for en flott forestilling.

Elevene fortsatte suksessen under forestillingen på kvelden og kunne tilby enda mer trøkk. Korsang og soloprestasjoner imponerte både store og små, og elevene kunne ta i mot stående applaus med god samvittighet. Etter musikalen var ferdig overrasket lærerne Elin og Randi elevene med kort og godteri, og de fikk blomster som seg hør og bør. Lærerne Ragnar, Caroline og Anne har også vært gode støttespillere på veien og de fikk sin takk. Bodil Jenssen Houg holdt en liten tale etter forestillingen hvor hun takket elevene for å sette opp en flott musikal om et viktig tema. Kvelden ble avsluttet med salg av kaffe, brus, pølser og kaker, og selvfølgelig loddsalg.

 

Publisert
13.06.2013
Sist endret
13.06.2016

Kontakt oss

Hallingby skole

Adresse 
Hvalsbruveien 16, 3525 Hallingby

Tlf. kontor: 32 17 94 60/91685083

Rektor: Jan G. Ohren

Tlf. : 32 17 94 62/41921735

Avdelingsleder 1.- 4. trinnsmåtrinnet:

Hege Hammer

Tlf. : 91367850

Avdelingsleder 8.- 10. trinn:

Anne Line Strømmen

Tlf. 91646627

Rådgiver:

Anne Line Strømmen

Tlf. 91646627

 send siden som epost Tips noen om denne siden

2016

                                 
Google
Tilpasset søk