Brobygging på 9.trinn

Som en del av Naturfagssenterets satsning på å styrke realfagene i ungdomsskolen er Hov med i prosjektet Lektor2. Målet er å styrke fokuset på realfag gjennom å arbeide mer tverrfaglig og praktisk rundt emner - og med god hjelp fra lokalt arbeidsliv.

Lektor 1 i prosjektet er faglæreren ved skolen, Lektor2 er fagpersonen vi hentet fra arbeidslivet. Ved å knytte skole og arbeidsliv sammen ønsker vi å tydeliggjøre relevansen fra vårt læringsarbeid til et konkret arbeidsmål.

I uke 48 hadde vi besøk av Stein Egil Sæter, fra Statens vegvesen, i et brobyggeprosjekt. Elevene fikk en god innføring i hva slags kunnskapsgrunnlag det var viktig å ha før vi kunne starte byggingen, deretter var det en praktisk byggeperiode der anvendelse av kunnskap sto sentralt og til slutt måtte broene testes ut fra kravspesifikasjoner.

Mange elever fikk en aha-opplevelse av å se hvor mye ansvar som ligger i bro-konstruksjoner, at riktig kunnskap er viktig og at det estetiske har stor betydning for landskapsmessig utforming.

13.12.2013
11.08.2014

Besøksadresse:                                                                                                                                Hovsmarkveien 14,

Postadresse:                                                                                                                                          pb 1165, Flattum                                                                                                                          3503 Hønefoss