Gå til innhold Gå til søk

Arbeidsuke 9.klasse, Sokna skole

9.klasse har hatt arbeidsuke, uke 21. Her er intervju med noen av elevene. Det er nyttig å få erfaringer fra arbeidslivet for oss alle.

1.klasse i aktivitet

Ilona har vært på arbeidsuke i 1.klasse, ved Sokna skole. Hun valgte dette stedet fordi hun liker barn, og fordi dette er noe hun kan tenke seg som jobb senere i livet. Ilonas oppgaver er å hjelpe læreren med å kopiere, hjelpe barna når de jobber osv. Arbeidsmiljøet er veldig bra, alle er hyggelige og det er mye å gjøre. Ilona anbefaler jobben til folk som liker å være sammen med barn, og som liker å lære bort. Man burde være tålmodig, positiv og like barn for å være lærer. Ilona syntes at det å være sammen med barna er favorittdelen ved jobben.

Kristin vasker hår 

Kristin har vært på arbeidsuke hos Frisør Marit. Hun valgte dette stedet fordi hun tenker på å bli frisør og syntes faget virker spennende. Kristins arbeidsoppgaver er å vaske hyller, sope gulv o.l.. Hun fletter også hår på dukker for å øve seg. Hun syntes at jobben er bra, og at folkene hun jobber med er veldig hyggelige. Kristin kan tenke seg å jobbe med frisørfaget, men hun vil jobbe i en større salong hvor det er litt mer å gjøre. Hun kan anbefale å ha arbeidsuke i en frisørsalong fordi man lærer av å se på. Kristin syntes det å bli kjent med forskjellige folk og å være sosial er den beste delen ved jobben. Man burde ha erfaring, tåle kjemikaler, være kreativ og sosial for å jobbe med frisørfaget.

Siri skal trille barna

Siri har vært på arbeidsuke hos Sokna natur og gårdsbarnehage. Hun valgte dette stedet fordi hun er interessert i å jobbe med barn. Siris oppgaver er å holde øye med barna, leke med dem og gi de minste mat. Hun syntes jobben er morsom og bra, det er mange utfordringer og hun trives godt med de ansatte. Siri kunne tenke seg jobben som førskolelærer fordi hun syntes det er gøy å jobbe med barn. Hun anbefaler jobben for ungdom/voksne som liker barn og som er positive og tålmodige. Siri liker alt med jobben, men favorittdelen ved jobben er å leke med barna. Hvis man skal passe på de litt eldre barna må man ha utdanning, og man burde ha et godt humør og være litt barnslig. 

Sindre lager mat

Sindre har vært på arbeidsuke hos Café Barock. Han valgte dette stedet fordi han var der på jobbskygging, og fordi det er hyggelige mennesker. Arbeidsoppgavene Sindre har er å lage mat, vaske opp og å skjære mat som kokken bruker i rettene. Han syntes både jobben og arbeidsmiljøet er veldig bra. Han kan tenke seg å jobbe på Café Barock senere fordi det er akkurat passe mye å gjøre, og fordi han liker å lage mat. Sindre anbefaler å ha arbeidsuke hos Café Barock hvis man er glad i å lage mat, og hvis man ikke har noe imot å stå en del stille. Favorittdelen til Sindre ved denne jobben er at han lærer mer om kokkefaget. For å jobbe som kokk må man ha erfaring, utdanning og være glad i å lage mat. 

Mette rydder klær

Mette har hatt arbeidsuke hos Cubus. Hun valgte dette stedet fordi hun hadde lyst til å prøve ut hvordan det er å jobbe i en klesbutikk, fordi det kan være noe hun kan jobbe med når hun studerer. Mettes arbeidsoppgaver er å rydde i butikken, henge ut nye klær og stå i kassa. Jobben er ikke veldig varierende, men arbeidsmiljøet er veldig bra. Å jobbe hos Cubus er noe Mette kan tenke seg når hun studerer. Hun anbefaler jobben til andre fordi det gir et innblikk om hva yrket dreier seg om. Mettes favorittdel ved jobben er å se de nye klærne før alle andre. For å jobbe i en klesbutikk må man være effektiv, nøye og klare å snakke med kundene. Man burde også klare å se hva som ser bra ut i butikken. 

Publisert
17.11.2010
Sist endret
23.10.2014

Kontakt oss

Sokna skole

Adr: Skoleveien 40, 3534 Sokna

Tlf: 32 10 96 10

Rektor: Cecilie Formo Eriksen
Tlf. 971 75 829 send siden som epost Tips noen om denne siden

Kommunevåpen Ringerike kommune    Ringerike kommune - 32 11 74 00 - e-post: postmottak@ringerike.kommune.no - Kontakt nettredaksjonen     Følg oss på Twitter Linkedin

                                 
Google
Tilpasset søk