Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2019 / Feiing av hytter og fritidseiendommer

Innhold

  Feiing av hytter og fritidseiendommer

  Etter nye nasjonale regler er kommunen nå pålagt å feie, utføre tilsyn og sjekke brannsikkerhet på alle hytter og fritidsboliger.

  Oppstart

  I 2018 starter Ringerike brann- og redningstjeneste opp med feiing og tilsyn av hytter i Hole og Ringerike. Det er registrert ca 5000 hytter og fritidsboliger i de to kommunene, men det er ikke sikkert alle disse har ildsted eller er beboelige.

  Ildsteder i alle hytter og fritidsboliger må kartlegges før tilsyn og feiing starter. Det går i disse dager ut skriv til alle med registrert hytte eller fritidsbolig i våre to kommuner for å luke ut eventuelle hytter og fritidsboliger som er uten ildsted og/eller ubeboelige (kondemnerte). 

  Les mer om feiing og tilsyn på hytter her

  Kontakt oss om du har spørsmål om feiing av hytte eller fritidsbolig:

  Hvorfor branntilsyn på hytter

  I følge Norsk brannvernforening brenner det over 1000 hytter og fritidsboliger årlig i Norge. Bruk av åpen flamme står for minst en tredjedel av alle hyttebranner. Dårlige kokeanlegg, feil fyring, feil skorsteiner og ildsteder topper listen over brannårsaker.

  Siden de fleste hytter ligger langt fra nærmeste brannstasjon, er det vel så viktig å stille krav til brannsikkerheten der som hjemme. Målet er å redusere antall dødsbranner.

  Les mer om brannsikkerhet her

  Siste endret: 14.08.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?