Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2019 / Forskning for alle

Innhold

  Forskning for alle

  Lørdagsuniversitetet – møt forskere fra Universitetet på biblioteket. Vi trenger kunnskap, og den behøver ikke være gjemt bort i lærebøker og auditorier. En time på en lørdags formiddag er alt du trenger for å lære noe nytt! Første mulighet blir 9. november.

  Forskning i verdensklasse på biblioteket

  Gjennom vinteren vil Universitetet i Sørøst-Norge(USN) holde interessante populærvitenskapelige foredrag av noen av sine fremste forskere fra ulike fagmiljøer på USN, hvor du kan bli med på diskusjonen etterpå. 

  Bakgrunnen er et ønske fra universitet å presentere forskningen til lokalbefolkningen. Foredragene er gratis og åpne for alle som ønsker å utvide kunnskap innen ulike felt eller rett og slett lære noe nytt.

  Lørdagsuniversitetet har vært en suksess i ved andre universiteter og byer i Norge og denne høsten skal forskere fra USN møte publikum på fire bibliotek i Buskerud, Telemark og Vestfold.

  Rektor Petter Aasen beskriver Lørdagsuniversitetet som en «koblingsboks» ut mot lokalsamfunnene, og en viktig del av USNs samfunnsoppdrag. – Mye av forskningen vår tar tak i veldig relevante problemstillinger, som angår folk flest, sier Aasen. 

  På mange fagområder har vi verdensledende forskning, sier viserektor for forskning, innovasjon og internasjonalisering, Jarle T. Bjerkholt.

  Førstkommende lørdag er det foredrag om trening som medisin på Biblioteket.

  Det er et foredrag av Eva Maria Støa, som er Førsteamanuensis på Fakultetet for humanoria, idretts- og utdanningsvitenskap. Hun er en engasjert og dyktig foredragsholder, omtalt som den fødte formidler.

  Foredraget på lørdag handler om hva trening virker mot og hvorfor trening virker - i et fysiologisk perspektiv.

  Støa tar utgangspunkt i «tingenes tilstand» med tanke på hvor fysisk aktive vi er sett opp mot livsstilsrelaterte helseutfordringer.

  Med utgangspunkt i kroppens fantastiske maskineri forklarer Støa på en enkel måte

  • hva som skjer i kroppen når vi trener
  • hvorfor trening og fysisk aktivitet kan virke mot veldig mange helseutfordringer

  Videre tar hun tak i hva forskningen sier om hva slags trening som er mest effektiv og hvorfor, og hvordan vi kan bruke denne kunnskapen for oss selv eller i veiledning av andre.

  Les mer om arrangementet her

  Siste endret: 14.08.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?