Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2019 / Vi digitaliserer drift av veinettet

Innhold

  Vi digitaliserer drift av veinettet

  De kommunale veiene i Ringerike skal nå fotograferes og forvaltningen av veinettet blir digitalt. I løpet av sommeren og tidlig høst skal det fotograferes med et 360 graders kamera montert på biltaket.

  Bedre oversikt og vedlikehold

  Fotograferingen er en del av arbeidet med å digitalisere kommunens fagsystem. Dette brukes til drift og vedlikehold av veier, fortau, gang- og sykkelveier, parkeringsplasser, gatelys og veitekniske anlegg.

  Det nye digitale fagsystemet vil gi en langt bedre oversikt over veiene med status og kvalitet. I systemet vil det ligge en rekke data om veinettet slik at planleggingen av drift og prioritering av vedlikehold blir bedre og enklere.

  "Vi har 227 km kjørevei, 27 km gang- og sykkelvei og ca. 4700 gatelyslamper som nå blir registrert inn i nytt digitalt fagsystem" sier Morten Fagerås i Vei, park og idrett.

  Kjøring på gang og sykkelvei

  I forbindelse med fotografering vil det bli kjøring på gang- og sykkelveier. Bilene fra Sweco vil benytte bil med gulblink på taket ved denne type kjøring og ser ut som bilen på bildet under:

  Siste endret: 14.08.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?