Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2020 / Årets nye lærlinger på plass

Årets nye lærlinger på plass

Offentlig sektor trenger mange dyktige medarbeidere, og satsning på lærlinger i kommunen har økt.

Årlig inntak av lærlinger

Som lærling får man verdifull erfaring fra arbeidslivet under utdanning, og man får opplæring i læreplanen i faget av erfarne instruktører. Ringerike kommune har årlig inntak av lærlinger i følgende fag:

• Helsearbeiderfaget- 2-årig og 4-årig
    • Barne- og ungdomsarbeiderfaget
    • IKT-Servicefag

I Ringerike kommune har vi totalt 54 lærlinger på forskjellig avdelinger. Disse bidrar til å levere tjenester på helse og omsorgssentre, i hjemmetjenesten, i barnehager, på SFO og på IT-avdelingen. Dersom du som pasient, pårørende, forelder eller ansatt møter på våre lærlinger - ta godt imot disse som er under opplæring.

Først var alle igjennom en introduksjonsdag og deretter begynte lærlingene allerede dag to ute på avdelingene.

Agenda for instruksjonsdagen:

• Arbeidsgiverpolitikk
    • Arbeidslivets spilleregler
    • Retningslinjer i Ringerike kommune
    • Informasjon – hvor finner jeg hva? Oppgaver
    • Smittevern v/ kommuneoverlege Karin Møller
    • Møte med fagleder

Informasjon om korona

Kommuneoverlege Karin Møller var tilstede og informerte lærlingene om koronasituasjonen. Hun var nøye med å få lærlingene engasjert med spørsmål og vise til viktigheten av at vi alle må bidra til å holde smitten nede. Hun minnet om smittevern og tiltak, og at man som lærling er en del av personalet og må ta samme hensyn som øvrige ansatte. Karin Møller la til rette for refleksjon rundt temaet: hvor er balansen mellom tiltak som ivaretar smittevern og som vi samtidig kan leve med i noen år, kanskje så lenge som til 2024?

Karin Møller poengterte videre at alle har et ansvar og repeterte disse fire punktene:

• Husk god håndhygiene
    • Hold deg til dine nære
    • Hold deg hjemme hvis du er syk
    • Hold avstand

Siste endret: 27.12.2020