Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2020 / Barnehagehverdag på gult nivå

Innhold

  Barnehagehverdag på gult nivå

  Nå har barnehagene åpnet igjen etter ferien. Vi vil gi barna en trygg start, samtidig som smitteverntiltakene overholdes. Tiltakene på gult nivå videreføres.

  Det er trygt for barn å gå i barnehagen

  Vi skal fremdeles ivareta barnas behov for fysisk omsorg og sørge for at alle barn opplever trygghet, tilhørighet og trivsel i barnehagen. I perioden fremover vil vi være ekstra nøye med å sikre godt smittevern. Vi er spesielt opptatt av:

  • Ingen skal møte i barnehagen hvis de er syke.
  • Vaske hender og følge opp barna slik at de lærer gode rutiner for håndvask.
  • Ha godt renhold i barnehagen.

  Smitteverntiltak

  For å begrense smitte har vi satt i gang en rekke tiltak i barnehagene. Trafikklysene med grønt, gult og rødt nivå viser hvilke smitteverntiltak som gjelder for barnehagene for de ulike nivåene. Det er smittesituasjonen i Norge som avgjør nivået som skal følges.  

  Du finner smittevernveilederen for barnehagene her: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/smittevernveileder/barnehage/

  Barnehagene i Ringerike er på gult nivå nå. Hvis smittesituasjonen endrer seg vil barnehagen justere sine rutiner. Endres dette vil dere få informasjon.

  Hvordan vil barnehagehverdagen være?

  Grønt nivå

  Barnehagehverdagen vil være som normalt, men vi som jobber i barnehagen unngår håndhilsning og klemming oss voksne imellom.

  Gult nivå

  Hele avdelinger kan være samlet, og alle barn skal få et fulltidstilbud i barnehagen. Uteområdet vil bli delt opp for å skille gruppene fra hverandre. Barna vil ha en fast ansatt for sin gruppe. Vi som jobber i barnehagen unngår håndhilsning og klemming oss voksne imellom.

  Rødt nivå

  Barna vil bli delt inn i mindre grupper. Det er mulig vi må ha kortere åpningstid i barnehagen, og det kan være nødvendig at foreldrene møter med barna til ulike tider. Vi holder god avstand til grupper som ikke samarbeider. Uteområdet vil bli delt opp for å skille gruppene fra hverandre, og barna vil være mye ute. Vi som jobber i barnehagen unngår håndhilsning og klemming oss voksne imellom.

  Ikke ta med leker hjemmefra

  Barna skal ikke ta med egne leker hjemmefra. Hvis barnet ditt har en egen kosebamse for å sove, kan dere ta med denne. Men det er ekstra viktig at denne ikke deles med andre barn i barnehagen.

  Har du spørsmål?

  Har du spørsmål eller er usikker – ta kontakt med barnehagen din!

  Her finner du kontaktinformasjon til din barnehage i Ringerike:

  Barnehager i Ringerike

   

  Siste endret: 27.12.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?