Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2020 / Barnehager og skoler fortsatt stengt

Innhold

  Barnehager og skoler fortsatt stengt

  Myndighetene har forlenget restriksjonene for å forhindre smitte av koronaviruset. Restriksjonene vil gjelden nå frem til 13. april.

  Skoler og barnehager stengt

  Alle barnehager og skoler i Ringerike vil derfor fortsatt være stengt.

  Den siste uken har det vært rundt 120 barn i barnehager og i skolene i Ringerike. Det er fortsatt slik at begge foreldrene må ha en jobb innenfor det som karakteriseres som samfunnskritiske funksjoner for at barnet kan få plass. 

  Stengte barnehager og skoler gjør at mange sårbare barn og unge nå har det ekstra vanskelig. Helsedirektoratet anbefaler nå å utvide tilbudet om plass i skole og barnehage til de barna som trenger det. 

  Fredag fastsettes dette i forskrift. Det er den enkelte skole og barnehage som gjør konkrete og individuelle vurderingen av hvem som bør få dette tilbudet.

  Flere av disse barna har behov for å delta fysisk i et barnehage- og skoletilbud, gitt at det er smittevernsmessig forsvarlig. Det er styrer eller rektor som avgjør på den enkelte skole eller barnehage, sier rådgiver for utdanning og familie Siri Strømmen.

  Digital hjemmeundervisning 

  Strømmen forteller videre at hjemmeundervisningen fungerer over all forventning.

  Alle skolene har felles retningslinjer for hvordan hjemmeundervisningen skal organiseres. Det er rektor og lærerne sammen som finner formen på dette for sin skole.

  - Hjemmeundervisningen fortsetter derfor på samme måte fremover, med mulige lokale justeringer der skolene selv ser at noe må endres, sier Strømmen

  Alle elevene har med seg sine Chromebook hjem og alle har tilgang til elektroniske klasserom. Der legges undervisningsopplegget for dagen og uken ut.

  Fysisk aktivitet og kjernetid

  Undervisningsopplegget inneholder både fysisk aktivitet, lesing og fagstoff som følger læreplanen.

  Skolene har kjernetid for undervisning, og mange starter og avslutter dagen med videomøte. Foreldrene passer på at barnet følger oppleggene som legges ut.

  Skolene er godt i gang med fjernundervisning på alle klassetrinn og dette videreføres så lenge skolene er stengt.

  Imponerende innsats

  - Jeg er veldig imponert over hvordan skolene i Ringerike gjennomfører hjemmeundervisningen for elevene på. Lærerne gjør en kjempejobb og læringskurvene er bratte når alt – over natten – skal skje digitalt.

  Vi er mange som klapper for lærerne i disse dager, avslutter Siri Strømmen.

  Siste endret: 26.03.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?