Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2020 / Digitale kulturtjenester på høyt nivå

Innhold

  Digitale kulturtjenester på høyt nivå

  På rekordtid har alles hverdag blitt endret, og kulturenheten i kommunen finner nye og spennende måter for opplæring, deling og utlån.

  Digital kulturskole med full aktivitet

  Elevene som pleide å komme løpende eller ruslende inn på Ringerike kulturskolen får nå sin undervisning hjemmefra. Det gjennomføres undervisning individuelt og i grupper. Lærerne er kreative og tilrettelegger all undervisning best mulig for alle elevene.

  Noter blir scannet og sendt på e-post med besifring, kommentarer og veiledninger. Det ringes og tekstes, og lærere treffer elever på Facetime, Skype, Zoom, Messenger, Whats App og Meet. Elevene får notebingoer, utfordringer, ukelekser og ekstraoppgaver.

  "Kulturskolen har full aktivitet – digitalt!» forteller kulturskolerektor Dagny Krogness. 

  Lærerene på kulturskolen opplever mye spennende i en ny situasjonen, og får tilbakemelding fra foreldre om at kulturskolens aktiviteter er viktige for barna. Felles korpsøvelser er til og med blitt gjennomført, og med noen justeringer skal det bli ennå bedre neste uke!

  Kulturskolen på facebook

  Tips fra Ringerike bibliotek

  Bibliotekene som for noen uker siden var fulle av folk, er nå stengt og står tomme. - Det finnes mange andre muligheter tilgjengelig digitalt når det fysiske biblioteket er stengt, sier bibliotekssjef Marianne Tollefsen Bakken , og nevner:

  Karanteke

  Karanteket er et samlet e-bibliotek over alle digitale tjenester  hos bibliotekene.Her finner du kalender over smittefrie arrangement, informasjon om nasjonale lesekampanjer, podcaster og digitale ressurser fra bibliotekene. 

  Karanteket 

  Nettbiblioteket til Nasjonalbiblioteket og Verdensbiblioteket er i tillegg steder man kan finne digitale tjenester.

  Anbefalte apper

  • BookBites bibliotek Les og lytt til e-bøker.
  • PressReader.  Blader og aviser i komplett, digital utgave. 5000 aviser/blader fra over 100 land på over 60 språk!

  Lesebingo for barn 

  Ringerike bibliotek tilbyr lesebingo for barn i alderen 6-12 år. Frist for innlevering er 20.april

  Lesebingo 

  Digital lånekort på nett

  Mange digitale bibliotektjenester krever lånekort fra biblioteket.  Hvis du ikke har lånekort kan du nå få digitalt lånekort på nett:

  Digitalt nasjonalt lånekort

  KulturPopUp formidler digitalt kulturinnhold 

  Facebook-siden KulturPopUp gløder om dagen! Her finner du variert, digitalt kulturinnhold,  som er produsert av både lokale og nasjonale kulturaktører. Kultur PopUp-siden er en samling gratis, gode og varierte kulturopplevelser lett tilgjengelig, slik at alle kan finne noe som passer for seg og sin familie. 

   -Vi slår et slag for lokal kultur, og deler gladelig digitalt kulturinnhold til glede for alle aldre, sier kulturkonsulent Victoria Irene Koch.

  Send tips til KulturPopUp

  Har du tips om lokale kulturaktiviteter, opplevelser og nærturer?  Send melding til KulturPopUp på Facebooksiden vår.

  KulturPopUp

  Siste endret: 27.03.2020

  Fant du det du lette etter?

  Takk for din tilbakemelding

  Hva forsøkte du å finne?