Du er her: Hjem / Arkiver / Arkiv 2020 / Følg byggingen av jernbaneundergangen minutt for minutt

Følg byggingen av jernbaneundergangen minutt for minutt

I løpet av helgen skal det bygges en ny trygg gangvei under jernbanen ved enden av Grensegata. Dette arbeidet kan du følge minutt for minutt via kommunens nettsider.

Utnytter togfri periode på 43 timer

Arbeidet skal gjennomføres i en togfri periode på 43 timer som varer fra natt til lørdag frem til søndag kveld og kan følges her.

Den togfrie perioden starter kokkenl 02:25 lørdag morgen og arbeidet i selve toglinjen vil begynne litt etter det.

Sendingen starter 23:45 natt til lørdag og det vil da være mulig å følge med på noen av de forberedende arbeidene. Sendingen slutter når arbeidet er ferdig søndag kveld klokken 21:25.

Tidsplanen for noe av arbeidet ser slik ut:

02:25 – kuttes skinnene og løftes vekk
    03:25 – utlasting av massene der kulverten skal monteres
    18:58 – monteringen av selve kulverten er beregnet til åtte timer
    21:58 – tilbakefylling av masser rundt kulvert og under skinnegang

12:58 – utlegging av balastpukk for skinnegang
    14:58 – legging av skinner og montering av gjerde
    17:58 – justering av skinnegang
    21:20 – åpning av sporet for togtrafikk

Anleggsområdet er avstengt

Anleggsområdet er avstengt og vi oppfordrer folk til ikke å oppholde seg unødig i nærheten av anlegget. Ringerike kommune har varslet beboere og berørte om at det blir stor trafikk i området i forbindelse med arbeidet.

Spleiselag gjør dette mulig

Det er et spleiselag mellom Ringerike kommune og Bane NOR som sørger for et kinderegg på Hønefoss: Skolebarn og andre fotgjengere får en trygg gangvei under jernbanen, passerende tog slutter å tute og bydeler knyttes sammen.

Mere informasjon om arbeidet.

Siste endret: 27.12.2020